Aquí Catalunya
Política

Jordi Martí: "Junts no és de dretes, és un partit de centre progressista"

El regidor i president de Junts per Catalunya a Barcelona ha afirmat que l'oposició al govern de Collboni serà més dura que amb Trias al capdavant

Jordi Martí: "Junts no és de dretes, és un partit de centre progressista"

Barcelona

A les portes de la votació de les ordenances municipals a Barcelona i del Congrés que ha de redefinir el rol de Junts, el líder de la formació a la capital catalana, Jordi Martí, ha visitat l’Aquí Catalunya per analitzar l'actual situació política i social de la ciutat. Martí ha aprofitat l'ocasió per referir-se al seu nou rol després de la marxa de Xavier Trias, així com a la seva postura respecte al govern actual encapçalat per Jaume Collboni.

Un nou lideratge a l’oposició

Martí ha destacat la dificultat de substituir una figura tan rellevant com la de l'exalcalde Trias, però ha subratllat que la seva oposició serà més ferma: "És una gran responsabilitat succeir a una figura com la de Xavier Trias. Es notarà la seva absència perquè el seu lideratge ja no hi és, hi haurà una oposició més dura i contundent que la de l'exalcalde perquè les circumstàncies ho requereixen. Tenim un alcalde com Collboni que és una Colau sense Colau".

Sobre la ideologia de Junts, ha defensat que "no és un partit de dretes, és un partit de centre progressista".

Crítica a la gestió de Collboni

Sobre la gestió de l'actual alcalde, Martí ha estat molt crític: "Res del que abans no funcionava ara funciona. La intenció de Collboni és fer un govern tripartit. L'altra cosa és que aquest tripartit pugui cristal·litzar. Nosaltres hi estarem frontalment en contra". Segons Martí, el govern de la ciutat no ha aconseguit millorar la situació en aspectes clau com l'habitatge i la desigualtat social. "Barcelona té prou gruix i estalvi fet. És incompressible que, si ets un Ajuntament solvent, hagis d'apujar impostos. Estem realment revertint les desigualtats a Barcelona? Estem gastant poc i estem gastant bastant malament", ha afirmat.

Pel que fa al llegat d'Ada Colau, Martí ha qualificat els vuit anys del seu govern com una "molt mala època" per la ciutat, destacant l'encariment de l'habitatge i la inseguretat com a problemes persistents. A més, ha advertit sobre el que considera un "monopoli del socialisme" a Barcelona, Catalunya i Espanya, assegurant que aquesta concentració de poder no reflecteix la diversitat política del país i que "no ens anirà bé".

El futur de Junts

Mirant cap al futur, Jordi Martí ha explicat que el congrés que el partit celebra des d'aquest divendres i durant el cap de setmana, servirà per reforçar la direcció del partit, amb Carles Puigdemont al capdavant. També ha expressat el desig de Junts d'augmentar la seva presència i influència a Barcelona, tot reivindicant l’herència de Convergència. "No hem de tenir cap problema amb reivindicar tot allò que va ser bo de Convergència, d'Unió i d'altres plataformes", ha conclòs.