Directo

ENTREVISTA RODRI Sigue en directo la entrevista en 'El Larguero' a Rodri, el ganador del Balón de Oro

Sociedad

Educació registra 274 casos de possible assetjament des de principis de curs

El Departament utilitzarà els casos del Registre de Violències cap a l'Alumne i no de la USAV a efectes estadístics

Biel Aliño (EFE)

Barcelona

El Registre de Violències cap a l'Alumne (REVA) del Departament d'Educació ha registrat 274 casos de possible assetjament escolar aquest curs. La conselleria ha donat a conèixer aquesta xifra aquest dijous, coincidint amb el Dia Internacional contra la Violència i l'Assetjament Escolar. El REVA era opcional el curs passat però s'implementa aquest curs a tots els centres educatius. Quan aquests registren un cas poden sol·licitar l'assessorament de la Unitat de Suport a l'Alumnat en Situació de Violència (USAV). Educació ha indicat que a partir d'ara utilitzarà els casos del REVA a efectes comunicatius i estadístics ja que els permet tenir millor traçabilitat dels casos i recollir-ne més detalls per filtrar-los i fer-ne l'anàlisi estadístic.

El REVA és, a partir d'aquest curs, l'única eina de gestió i comunicació de casos. Educació ha defensat també que permet a les direccions consultar de manera més fàcil les actuacions a emprendre, d'acord amb els protocols vigents.

Durant la presentació d'una campanya contra l'assetjament escolar, Educació va donar a conèixer que, segons dades de la USAV i del REVA, s'havien atès 2.206 casos de presumpte assetjament escolar des del curs 2020-2021, quan es va posar en marxa la USAV. Les dades registrades apuntaven a un augment d'un 200% del nombre de casos en tres cursos, del 2021-2022 al 2023-2024.

Formació per als coordinadors de coeducació, convivència i benestar

A banda d'una campanya específica contra l'assetjament, Educació està oferint formació als coordinadors de coeducació, convivència i benestar (COCBE) dels centres en aquesta matèria. Es tracta d'una formació d'aprofundiment en violències de 20 hores que tracta sobre l'assetjament escolar. Si han assumit la coordinació aquest curs també hauran rebut la formació inicial, també de 20 hores.

Aquest és el segon curs d'implementació del COCOBE i n'hi ha un per centre educatiu.

Alhora, aquest curs també s'ha dotat cada Servei Territorial d’un referent de violències al territori, que té com a funcions impulsar el Pla Les Escoles Lliures de Violències, ser la persona referent de la USAV, acompanyar les direccions en els casos detectats de violències, i ser també el referent a l'Estratègia Barnahus.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00