Sociedad

Nous plantejaments empresarials joves al CEEI Lleida

Des d'empreses d'enginyeria per a ramaders a firmes de màrqueting o de continguts corportatius

Carme Peralta, Laia Dolcet, i Laia Navarra als estudis de Ràdio Lleida / cedida pel CEEI

Carme Peralta, Laia Dolcet, i Laia Navarra als estudis de Ràdio Lleida

Marketing, comunicació i enginyeria per a ramaders. Nous plantejaments empresarials al viver del CEEILleida

18:48

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000062290/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lleida

L'emprenedoria també és femenina i això ho demostren tres nous projectes empresarials que estan trobant el seu mercat des del CEEI Lleida i que estan conduïts per tres emprenedores. Són Carme Peralta, fundadora d'Agropig Enginyers, una empresa d'enginyeria que presta serveis tècnics a ramaders i pagesos de la demarcació de Lleida; Laia Dolcet, fundadora de l'empresa "De Paraula", una agència de màrqueting i comunicació que té per objectiu construir i impulsar projectes i marques a través del "poder" del missatge; i Laia Navarra, fundadora de l'empresa Laia Navarra Audiovisuals, una firma que realitza videos corporatius i genera contingut audiovisual per a empreses i institucions.

Són tres emprenedores de mons ben diferents però que comparteixen aquesta aventura de l'empresariat des del CEEILleida. Per a Carme Peralta, que va començar aquest nou camí emprearial al 2018, el que ha notat al cap del temps és que "cada cop més més difícil" tirar endavant projectes de noves granjes "per tema de normatives perquè cada cop són més restrictives, especialment pel que fa al bestiar porcí". La idea, afegeix Peralta, "quan vam començar era fer projectes per a noves granjes i ara el que fem és ampliacions, legalitzacions, rehabilitació. Granjes noves, alguna... però cada cop és més difícil".

Per a la Laia Dolcet, tenir l'oportunitat de poder madurar el seu projecte de negoci des del CEEI és una gran oportunitat "per la gent que comença i també pels qui no necessiten estar en un lloc cèntric. Al CEEI et permet tenir un espai a un preu assequible i quan comences això ho has de mirar molt bé. A banda és un lloc còmode, tranquil i amb lloc per aparcar".

Per a la Laia Navarra, al dedicar-se al video, amb la pandèmia va haver d'aturar els projectes. Però assegura que el mateix confinament li va obrir una oportunitat "Les empreses van veure la necessitat de digitalitzar-se" i, en el seu cas, van començar a demanar "generació de cursos on line"! que necessitaven el suport del video per arribar a la gent. Totes tres coincideixen que el CEEI és una molt bona aposta per iniciar un negoci i poder-lo tirar endavant malgrat les dificultats. Una altra cosa amb què coincideixen és amb que fa por contractar persones per fer gran l'equip ja que sovint els encàrrecs que els arriben no poden garantir sous nous fixes (que amb despeses afegides se'n van als 2.200 2.300 euros mensuals) durant 6 o 12 mesos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00