El Museu Picasso estrena la figura del mediador: el personal de sala explicarà obres, exposicions i continguts d'aquestes
La proposta de l'equipament, que s'estrenarà a finals d'any, té com a objectiu millorar l'experiència dels visitants
Barcelona
El Museu Picasso de Barcelona estrenarà la figura del mediador a finals d'any, coincidint amb les vacances de Nadal. Es tracta d'un rol per millorar la qualitat de les visites. L'objectiu principal és oferir informació sobre les obres, les exposicions i el recorregut, més enllà de la típica audioguia, segons ha explicat la gerent de l'equipament a SER Catalunya. Serà el personal que treballa de cara al públic qui assumirà aquesta tasca.
El Picasso va superar, l'any passat i per segona vegada, el milió de visitants. "És una xifra realment important, però és precisament aquí on ens movem en el límit de poder oferir una visita de qualitat. Segurament, acollir més gent ens posaria en problemes" reconeix la gerent del museu barceloní, Maria Vilasó.
Davant d'aquestes xifres, l'objectiu a hores d'ara és fer millors les visites, abans que augmentar la quantitat de visitants. "El personal que està atenent el públic i a les sales pot ser una eina per donar contingut. Assajarem aquesta figura fent petites càpsules d'explicació d'una determinada obra" exposa Vilasó. La voluntat és que el personal que treballa de cara al públic es converteixi en un altre suport per als visitants.
Nova exposició al Picasso: artistes catalans a la París de principi de segle
Precisament, al Museu Picasso, ha obert portes aquesta setmana una nova exposició: 'De Mont-Martre a Mont-Parnasse. Artistes catalans a París 1899 - 1914'. La proposta és un recorregut per la capital francesa de principis de segle. S'hi exposen més de 250 obres, que provenen de diverses col·leccions, d'una vuitantena d'artistes.
L'objectiu de la mostra és explorar la relació dels artistes catalans amb la París de principis del segle XIX, des de l'exposició Universal de 1899 fins a l'inici de la Primera Guerra Mundial. Segons han explicat els seus comissaris durant la presentació d'aquesta, el que volen és crear coneixement, i tornar a explicar artistes coneguts com Picasso o Rusiñol, a més de presentar-ne d'altres que han quedat oblidats.
"És una gran exposició i no només en mida. No és gens avorrida. Sembla una novel·la, curta o llarga, en què es travessen èpoques a París amb artistes catalans" resumeix el director del Museu Picasso, Emmanuel Guigon.
"El seu relat és el de la ciutat configurada per persones i per paisatges. Dins del concepte de persones i paisatges hi entra tot. L'elegància dels bulevards i el jardí del palau de Luxemburg de l'hivern desnerit, nu i fred" explica Vinyet Panyella, una de les comissàries. Així, la ciutat, els seus contextos i tothom qui hi vivia, a l'època, en són els principals protagonistes.
'De Mont-Martre a Mont-Parnasse. Artistes catalans a París 1899 - 1914' es pot visitar fins al 30 de març de l'any que ve.
Gemma Alegrí
Redactora d'informatius a la Cadena SER. Ara, informació de Barcelona i àrea metropolitana: política...