Converses de ràdio amb Antoni Bassas i Gisela Rodríguez
Et convidem a l'Estudi Toresky de Ràdio Barcelona a escoltar la conversa en directe
Barcelona
La celebració del centenari de Ràdio Barcelona a l'antena de SER Catalunya s'incorpora l'espai 'Converses de ràdio', una xerrada on una veu històrica de la nostra emissora parla amb un dels actuals professionals de la casa.
El proper dijous 11 de desembre enregistrarem una d'aquestes converses amb Antoni Bassas i Gisela Rodríguez des de l'Estudi Toresky de Ràdio Barcelona (Carrer de Casp 6). La xerrada on s'evocaran records radiofònics i es reflexionarà sobre el present i futur del nostre mitjà, està oberta al públic. Per assistir-hi s'ha d'enviar un whatsapp al telèfon 648 83 43 78.
Antoni Bassas Onieva (Barcelona, 1961) va començar la seva carrera professional com a periodista esportiu. Després de debutar a Ràdio Joventut als camps de la Tercera Divisió, va incorporar-se a les transmissions dels partits del Barça de Joaquim Maria Puyal, primer a Ràdio Barcelona (1981) i després a Catalunya Ràdio (1985), tasca que li va permetre treballar durant catorze temporades als estadis més importants d’Espanya i d’Europa. Va recollir les seves experiències seguint de prop el Barça, des de Maradona i Schuster fins al Dream Team de Johan Cruyff al llibre A un pam de la glòria (1994).
El 1998 va codirigir i presentar el talk-show Aquest any, cent!, que durant l’any del Centenari del Barça va portar a TV3 els protagonistes del primer segle de vida blaugrana. El 2009 va participar en la fundació de la Penya Barcelonista de Washington D.C. El 2018 va guanyar el Premi Josep Pla amb el llibre Bon dia, són les vuit!, el relat en primera persona de la veu que despertava el país. El primer partit que recorda haver vist al Camp Nou és el Barça-Madrid de l’àrbitre Guruceta, el 6 de juny del 1970, que va acabar amb la càrrega dels grisos sobre els aficionats barcelonistes.
Gisela Rodríguez (Barcelona, 1977), amb 20 anys vaig començar a Ràdio Tiana i mentre estudiava compaginava la carrera amb la presentació del magazín matinal, Tiana Exprés. Més tard vaig passar a Ràdio Argentona, on feia els informatius i on vaig acabar sent directora de l’emissora (la primera dona que ho era). Mentre era a Argentona, la tele es va creuar pel meu camí: primer, a Tele Mataró on cada dijous al vespre conduïa la Fàbrica, i després, per fi, a la meva ciutat Badalona. A Teleb només hi vaig estar un any però com que va coincidir amb unes eleccions municipals va donar molt de si. I de Badalona, a TV3, a Els Matins del Josep Cuní on feia de reportera i després, a 8TV, al programa 8 al dia. Al 2018 la ràdio torna a creuar-se al meu camí. Entro a Ràdio Barcelona, primer a l’Aquí, Cuní; ara, a l’Aquí Catalunya.
A casa des de petita escoltàvem el Luís del Olmo i els seus Protagonistas. Els caps de setmana eren pel Sumplement del Xavier Solà i el seu ‘Volta’l’ i ja d’adolescent era oient de ràdio fórmula, de Los 40, del 40 al 1 amb Toni Aguilar. De fet, vaig presentar una maqueta per ser dj d’Els 40 Principals, però no em van trucar mai.