Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Lluís Moreno, president de la CCOC: "Amb prou feines es podria jugar el Gamper al Camp Nou, ja vam dir que era impossible complir terminis"

El president de la Cambra de Contractistes d'Obra de Catalunya explica al 'Què t'hi Jugues' que la tornada al Camp Nou no es preveu a curt termini. Segons Moreno, les llicències per utilitzar l'estadi poden trigar, com a mínim, quatre mesos

Lluís Moreno, president de la CCOC: "Amb prou feines es podria jugar el Gamper, ja vam dir que era impossible complir terminis"

Lluís Moreno, president de la CCOC: "Amb prou feines es podria jugar el Gamper, ja vam dir que era impossible complir terminis"

12:40

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1734439919985/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Internament, al Barça s'assumeix que els terminis per tornar al Camp Nou se seguiran allargant. A hores d'ara, al club s'han marcat una data de retorn diferent de la prevista ja no inicialment, sino pautada en les últimes setmanes: el clàssic Barça-Madrid de l'11 de maig. Tot i això, ja fa temps que les empreses que treballen a l'obra insisteixen que sembla difícil poder obrir l'estadi abans d'acabar la temporada.

"L'evolució la veig bé. El que passa és que ja vam dir fa 19 mesos que era impossible complir els terminis que havia fixat el Barça amb la promesa de l'oferta de Limak", explica Lluís Moreno, president de la Cambra de Contractistes d'Obra de Catalunya, l'estament que agrupa les constructores que treballen al país. "Amb prou feines es podria jugar el Gamper", diu Moreno en una entrevista al 'Què t'hi Jugues'.

El president insisteix que "el 29 de novembre del 2024 s'havia d'inaugurar el camp amb un aforament de 60.000 persones i nosaltres ja vam dir, el gener del 2023, que era impossible de complir. Hi havia sis o set empreses molt solvents i expertes en construir camps a Catalunya, Espanya i fora d'Espanya que, durant dos anys, van estar estudiant per fer una bona oferta. I elles mateixes deien que era impossible complir els terminis que demanava el Barça".

Aquestes constructores es van unir en dues UTES (Unió Temporal d'Empreses) per tal de presentar la seva oferta per fer el Camp Nou. Eren FCC i Comsa, d'una banda, i Ferrovial, Acciona, Rubau, Sorigué, Copcisa i Copisa, de l'altra. "Les empreses que m'han explicat això, que son sòcies de la Cambra, tenen molta experiència. Son empreses que han fet el Metropolitano, el camp de l'Espanyol o el Bernabéu, tenen molta experiència. També tenen experiència en fer estadis de futbol americà dels Estats Units. Saben quins terminis tenen les coses i saben quin és el procés constructiu. I deien que no era viable construir-ho en el termini que demanava el Barça", manifesta Lluís Moreno.

Les llicències, mínim quatre mesos

A banda dels terminis de construcció, el Barça també ha de comptar els terminis per la concessió de les llicències un cop l'estadi estigui preparat per albergar partits. Aquestes llicències, explica Moreno, no son ràpides d'aconseguir: "Quan triguen? Anant molt ràpid, sis mesos. Però el Barça, que és capaç de fer coses impossibles, pot arribar a fer-ho en quatre mesos".

Aquests temps son així per diversos motius. Principalment, perquè aquesta llicència ha de tenir el vistiplau de diversos organismes. "Qui atorga la llicència té una responsabilitat que pot arribar a ser penal", diu el president de la Cambra. "No és una llicència de primera ocupació, per un pis, és una llicència d'activitat d'esdeveniment on s'han de moure 60.000 persones amb totes les condicions. Aquí hi estan implicats, a banda de l'Ajuntament, els Bombers, la policia, el sistema de mobilitat de Barcelona, Protecció Civil i també les companyies d'assegurances que asseguraran el valor de l'estadi".

Per tant, segons Lluís Moreno, "és millor fer un acte de constricció, dir que les obres no s'acabaran fins tal data, que s'acabin totalment, que tinguin totes les llicències i permisos d'ocupació per poder entrar i treure 60.000 persones". I pensa que, fins i tot, seria millor no precipitar-se: "Al Barça tampoc li interessa escurçar el termini per escurçar-lo. Com més temps estigui l'estadi sense necessitat d'ocupar, abans s'acabarà la coberta, que està prevista pel 2026. Si començo a entrar gent i després ho he de desfer per posar la coberta, això s'allargarà molts anys, com li ha passat al Real Madrid".

Adrià Soldevila

Adrià Soldevila

Redactor de Deportes de SER Catalunya. Cubriendo la información del FC Barcelona desde 2014. Es autor...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00