Esther Niubó anuncia que es reuniran amb experts i societats científiques per estudiar la fusió d'assignatures d'aquest itinerari
Els convocaran la primera quinzena de mes de gener per fusionar matèries sense perdre hores, segons ha explicat la consellera d'Educació a l'Aquí Catalunya
Esther Niubó anuncia que es reuniran amb experts i societats científiques per estudiar la fusió d'assignatures d'aquest itinerari
34:00
Compartir
El código iframe se ha copiado en el portapapeles
<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1734601390369/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Barcelona
La consellera d'Educació, Esther Niubó, ha anunciat a l'Aquí Catalunya que convocaran les societats de química, biologia i física i experts en aquesta didàctica en la primera quinzena el pròxim mes de gener per veure com es reorganitzen per fusionar les matèries de física i química i biologia amb geologia i ciències ambientals sense perdre hores ni temari.
La consellera ha subratllat que "es tracta d'una qüestió organitzava" i que la voluntat és reforçar les competències científiques amb la mateixa quantitat d'hores i qualitat, i que els canvis s'aplicaran per als nous estudiants de primer de Batxillerat i no afectarà als estudiants que ja l'estan cursant. Posteriorment, ho treballaran amb les direccions dels centres i inspecció.
El treball de recerca perdrà pes, però finalment no hi haurà canvis amb les assignatures de literatura catalana i castellana, que continuaran com ara i no passaran a ser optatives. Niubó ha assegurat que queden blindades perquè des del ministeri d'Educació ho han vist amb "receptivitat" i no suposa un perjudici per als alumnes.
Remuntar els resultats com el 2000
Després dels mals resultats als informes educatius, la consellera ha fet una crida a recuperar el prestigi, també del professorat i ha posat d'exemple al que va passar al 2000, quan també hi va haver una etapa d'acollida. "Hi ha una complexitat molt important a les aules que no tenen res a veure quan nosaltres estudiàvem, ni fa deu o cinc anys", ha apuntat.
Segons la consellera, no hi haurà millora educativa sense reduir la desigualtat, l'"equitat" i reforçar el professorat, encoratjant-los i amb recursos formatius i d'avaluació. Ha posat èmfasi en la formació en els centres i no en línia, i ha apostat per la cooperació i "l'expertesa d'organismes internacionals com l'OCDE", amb els quals signaran la primera quinzena de gener un acord de col·laboració que serà consensuada amb la comunitat educativa.
Niubó ha afirmat que hi ha molts estudis, però que no s'orienta a millorar la docència. Sobre els experts de la conselleria per a la millora del sistema educatiu, ha explicat que demà es reuneixen amb ells i que l'encàrrec que se'ls ha fet és determinar les competències imprescindibles en cada etapa i que aquestes conclusions les quals tindran aquest curs i després es posaran a disposició dels centres.
Més límits a les pantalles
Per al curs vinent, Niubó ha explicat que volen regular les "pantalles en general" i no només els mòbils com passa des del setembre. "Tenim el mòbil, però és que tenim nens jugant en xats i videojocs tota la tarda", ha explicat.