Isaac Padrós: "Ser cec de cop, d'un dia per l'altra, és molt claustrofòbic"
El diputat i activista social gironí es va quedar sense visió als 35 anys després de patir un accident de cotxe. Durant els primers mesos se li va passar pel cap acabar amb la seva vida
Entrevista Isaac Padrós
Girona
Isaac Padrós ha explicat en una entrevista al programa Aquí Girona de SER Catalunya que quan tenia 35 anys, l'any 2014, va patir un greu accident de cotxe que li va provocar, entre altres coses, perdre la visió en els dos ulls. Ara, 10 anys després, Padrós és activista social i diputat al Parlament de Catalunya des d'on reivindica més atenció a les persones amb discapacitats físiques o motrius.
Podeu escoltar l'entrevista sencera aquí
Una conversa amb en Carles Couso, Padrós ha explicat com es va enamorar de la seva actual dona i mare dels seus fills quan ja era cec, de la importància de no tractar a les persones com ell amb condescendència i la necessitat d'exercitar valors com l'empatia o la simpatia "per pensar menys en singular i més en plural".
La història de l'Isaac comença l'any 2014 després de patir un greu accident de trànsit. Padrós explica que "més enllà de la visió perds la condició de ciutadà de primera". Els primers mesos amb "la nova vida" van ser molt durs per l'Isaac. "Jo hi havia vist tota la vida i gairebé d'un dia per l'altra vaig perdre la visió. La ceguesa és molt dura, molt claustrofòbica". Els sentiments que recorda d'aquella època són l'angoixa, els nervis i sentir-se enfadat. Ara bé, tot va començar a canviar amb una conversa amb el seu pare. "El meu pare em va agafar per banda i em va dir que tota l'energia que gastava en estar enfadat l'havia d'aplicar en reestructurar la meva vida".
Un dels moments claus en aquesta reestructuració va ser el moment de comprar-se un pis. Va ser llavors, mentre gestionava la hipoteca, que va conèixer la Carme. En aquell moment només era una banquera, al cap d'un temps va acabar essent la seva dona i la mare dels seus fills. A l'entrevista l'Isaac explica com és enamorar-se a cegues, "és totalment diferent, ponderes coses que ara cada cop són menys comunes, com l'empatia, la simpatia o escoltar amb atenció, hi ha molts gimnasos per ser més fort o més guapo, però n'haurien de crear també per incentivar valors".
Ara l'Isaac Padrós ja és un gironí il·lustre, des de fa uns mesos diputat per Girona al Parlament de Catalunya, i des de fa molts anys un referent com a activista social en favor de les persones amb discapacitats físiques i motrius. Un activisme que el va dur a presidir l'associació multicapacitats. Una associació formada per estudiants i exestudiants amb discapacitat i sense de la Universitat de Girona.