Centenari

100 anys amb la ràdio: 1956, primer gran casament mediàtic

Ràdio Barcelona va participar en la cobertura del primer gran casament mediàtic de la història

100 anys amb la ràdio

Barcelona

Aquell 1956 va ser notícia la independència del Sudan, Marroc i Tunísia, la revolta anticomunista d’Hongria. I, a Catalunya, la vaga dels tramvies de Barcelona; la publicació de la novel·la “Incerta Glòria” de Joan Sales; i l’inici del moviment musical conegut com la Nova Cançó.

Però aquell any també va ser notícia un casament de pel·lícula. El 19 d’abril de 1956 l’actriu Grace Kelly es va casar amb el Príncep Rainier de Mònaco. La parella s’havia conegut al Festival de Cannes de l’any anterior i, tot just després d’uns quants mesos de festeig, van decidir contraure matrimoni.

Per uns era un conte de fades fet realitat. Per altres, més escèptics, era més aviat una operació per promocionar aquell petit Principat arreu del món. I és que si ara la premsa rosa està pendent de la família Grimaldi és precisament perquè Rainier es va casar amb una de les grans estrelles del Hollywood de l’època.

De fet, l’enllaç va estar supervisat per la productora Metro Goldwin Mayer i va ser el primer casament reial retransmès en directe per televisió, amb una audiència de 30 milions d’espectadors, que ara serien poquíssims, però llavors era una xifra desorbitada perquè la tele encara no estava a l’abast de tothom. La ràdio continuava essent hegemònica i, per això, Ràdio Montecarlo va compartir els seus mitjans tècnics amb les emissores del món interessades a seguir l’esdeveniment.

Una d’elles va ser Ràdio Barcelona, que a l’arxiu conserva la cinta de la retransmissió de l’esdeveniment. Amb aquella transmissió, Ràdio Barcelona va participar en la cobertura del primer gran casament mediàtic de la història.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00