Centenari

Ràdio Barcelona celebra el centenari de la primera emissió amb una programació especial el pròxim 15 d'octubre: 'Bojos per la ràdio'

Durant el dimarts 15 d'octubre, Ràdio Barcelona i SER Catalunya emetran una programació especial amb personatges històrics i actuals del mitjà

Programació especial 'Bojos per la ràdio'

Programació especial 'Bojos per la ràdio'

00:37

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1728647723615/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El pròxim dimarts 15 d'octubre es compliran 100 anys de la primera emissió de Ràdio Barcelona, la primera emissora a emetre regularment a Espanya. Per aquest motiu, la SER emetrà una programació especial durant tota la jornada. Aquest 2024, la Cadena SER està celebrant el seu centenari amb actes, gales, funcions teatrals, congressos i entregues de premis arreu del territori.

Aquestes són algunes de les veus que podràs escoltar el pròxim 15 d'octubre.

Cartell &#039;Bojos per la ràdio&#039;

Cartell 'Bojos per la ràdio'

Hoy por Hoy

A partir de les 6 del matí es podran sentir reflexions d'alguns redactors que han passat per Ràdio Barcelona, com per exemple, Frederic Vincent, Griselda Pastor, Fidel Masreal, Mònica Peinado o Neus Tomàs.

Aquí Catalunya

Des de les 7 fins a les 11 h, cada hora en punt conversaran amb grans referents de la ràdio del nostre país com Àngels Barceló, Jordi Basté, Gemma Nierga o Ricard Ustrell.

Què t'hi Jugues

Des de les 12 i fins a les 14 h, desfilaran els històrics dels esports a la ràdio. Durant la primera hora, podrem sentir narradors i membres de les retransmissions com ara Lluís Flaquer, Joan Tejedor, Bernat Soler, José Manuel Lázaro, Manolo Oliveros, Laura Martínez, i Edu Polo, Adrià Albets i Santi Ovalle. Durant la darrera hora participaran els caps d'esports i veus de la secció com Jacint Felip, Eduard Boet, Martí Perarnau, Josep Lluís Merlos, Ricky Romero, Xavier Saisó, Sique Rodríguez i Jordi Martí.

Hora 14

Els informatius, de 14.06 a 14.30 h, comptaran amb la participació de redactors que formen part de la història de Ràdio Barcelona, com Xavier Vidal o Anna Punsí.

Llapis de Memòria

De 15 a 16 h sentirem un 'Llapis de Memòria' dedicat a la Nova Cançó amb el fill de Salvador Escamilla, David Escamilla, i la participació d'altres veus que sorprendran l'oient.

El Balcó

Obrirem 'El Balcó', de 19 a 21h simulant el 15 d'octubre de 1924 amb la publicació del Manifest Surrealista d'André Breton. Buscaran la reacció de dos catalans il·lustres: Salvador Dalí amb qui mantindrem una breu conversa i amb Josep Pla, al que intentarem localitzar durant el transcurs del programa. Repassaran l'actualitat del dia, tant informativa, com esportiva. I explicaran el pronòstic meteorològic d'aquesta tardor de 1924 amb Jordi Carbó. Joan Bofill farà sonar la música del moment.

I més sorpreses...

Totes les emissores de la SER a Catalunya: Ràdio Girona, Ràdio Girona, SER Tarragona, Ràdio Lleida i Ràdio Reus, se sumaran a la celebració del centenari de la primera emissió de Ràdio Barcelona. Els programes locals que s'emeten diàriament a les 11.00 a SER Catalunya faran una emissió conjunta. Aqui Barcelona amb Jordi Cartañà, Aquí Girona amb Carles Couso, Aquí Camp de Tarragona amb Eva Hidalgo i Aquí Lleida amb Mercè March, faran una emissió conjunta in recordaran cobertures especials que han fet les redaccions de totes les nostres emissores.

Durant tot el dia la identitat sonora de les emissores de la SER a Catalunya serà la Sinfonia Blava, la sintonia institucional de la Cadena SER, gravada per l'Orquestra Filharmonia del Conservatori de Música de Girona.

Èrika García Pujol

Èrika García Pujol

Responsable digital de SER Catalunya. Graduada en periodismo por la Universidad Autònoma de Barcelona...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00