Gente

L’ontinyentí Santi Sais narra en un llibre la seua experiència combatint al càncer

'Una historia de càncer; para quienes no se creen héroes ni heroínas' és el títol

Santi Sais - Una historia de cáncer para quienes no se creen héroes ni heroínas

Santi Sais - Una historia de cáncer para quienes no se creen héroes ni heroínas

16:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1652360273121/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ontinyent

Santi Sais, nascut a Ontinyent en l’any 1965, va ser diagnosticat de càncer igual que milers de persones al nostre país. Sais va decidir plasmar en un llibre la seua lluita contra la malaltia ja que considera que “tinc una història que mereix ser contada”. L’autor va superar les estadístiques i es va decidir per el llibre “Una historia de càncer; para quienes no se creen héroes ni heroínas” per tractar d’ajudar a altres persones en la seua situació.

Santi Sais és un pilar fonamenta d’ANIMA, Associació Càncer Ontinyent, entitat amb la que va contactar en l’inici de la seua malaltia i on segons ell mateix explica “vaig contactar amb persones amb la mateixa motivació i em va permetre acompanyar a persones malaltes amb un gran compromís”.

El propi Sais remarca que “no es tracta d’un receptari anticàncer, ni una pauta a seguir ni un exemple de com superar els pronòstics, però sí que reivindica una actitud del pacient que li dona poder per saltar-se les estadístiques”. El llibre està escrit en un estil proper, directe, col·loquial i empàtic, dirigit a qualsevol lector i amb una evident actitud catàrtica.

Durant el llibre es poden llegir diverses frases inspiradores entre les quals l’autor destaca algunes com les següents:

- Ningú està reparat per a rebre la notícia del càncer, però quan et recuperes d'aquest xoc pots decidir activar el teu poder per a millorar el pronòstic. És una decisió.

- L'actitud curiosa obri portes a ser conscient de la pròpia història, i també a sentir que formes part d'una cosa més gran que t'abrigalla.

- Decidir ser part activa en la curació del càncer aporta una intensitat a la vida inimaginable fins a aqueix moment.

- Quan entres al món del càncer se t'ofereixen múltiples recursos. És bo tafanejar però convé no perdre el contacte amb el sòl.

- Acompanyar a persones malaltes des del cor, i per tant des de la humilitat, es converteix en una experiència humana i espiritual extraordinària.

- Compartir la història personal i crear espais amb persones d'esperit constructiu és molt guaridor i et descobreix uns cors increïbles.

- Estar prop de persones amb càncer t'exigeix el millor de tu mateix. Quan el càncer toca a amics i amigues, o la pròpia família, només val l'autenticitat més extrema.

- Els pares ens donen tot el que poden i saben, i malgrat això hi ha trobades i desacords. Des del meu esperit agraït em quede curt per a agrair al meu pare el regal de sentir-me un ser tan exquisidament amorós en el dia de la seua partida.

- Quan l'oncòleg deixa escrit que els pacients amb el teu diagnòstic tenen una supervivència de 10 mesos, pares i respires, una estona. Prompte et rearmes i t'afirmes en el teu poder, però eres més conscient de la teua vulnerabilitat.

- Un viatge en solitari a Cotacachi (l'Equador) em va posar contra els meus límits, a la mercè d'una intuïció personal que es va desenvolupar al màxim. I va resultar una experiència guaridora.

- Al final el que importa és el valor que dones a la vida, a cada moment, a cada experiència viscuda. Cal tindre respecte al càncer però no li hem de permetre que atrape la vida que se'ns ha regalat. Demà, o el mes que ve, pot empitjorar de sobte. O pot curar-se definitivament, però l'important serà haver aprés de la vida.

- Escriure la meua història em va servir per a recordar la intensitat que el càncer ha imprés a la meua vida. Em sent més compassiu, més creatiu, més inspirat, i seguisc obstinat a aportar més calma a la meua vida. Oferisc el meu testimoniatge, amb tota la meua humilitat, per si pot inspirar a altres persones.

Pots conèixer més sobre aquest llibre a l’entrevista realitzada als estudis de la Cadena Ser fent clic a la fotografia que encapçala aquesta noticia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00