Sociedad

Margarita Llaudes explica tots els motius del tancament de la medicina interna aquest estiu a Ontinyent

Recorda que “no és un fet que ens haja agradat a ningú haver de dur a terme, però tornarà a la normalitat”

Margarita Llaudes explica els motius del tancament de medicina interna

25:38

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1656328880033/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ontinyent

La Gerent del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent Margarita Llaudes ha escollit la nostra emissora per parlar sobre la polèmica del tancament durant el període estival de la planta de medicina interna de l’hospital d’Ontinyent.

Llaudes explicava que “la situació de la sanitat pública, no sols a Ontinyent sinó a tota la Comunitat Valenciana i la resta de l’estat espanyol és una situació complicada per falta de personal, sobretot de facultatius”, ja que matisa “les bolsses de feina estan actualment buides i en enviar les ofertes ens responen que no hi ha gent interessada”. A això hi ha que afegir, segons explica Llaudes, “que és una època on s’enjunten les vacances, a més molt merescudes després d’una època duríssima amb la covid-19”. Actualment, segons explica la gerent “no podem cobrir ni el 20% de les ofertes que fem”.

Explicava això perquè matisa que “en l’hospital d’Ontinyent hi ha dos plantes d’hospitalització i concretament a medicina interna hi ha dos metges que sempre han treballat de 8 a 15, si passava algo fora d’eixes hores, se’ls avisa i van a fer els ingressos pertinents, però des de fa uns anys van deixar de fer ixes guàrdies localitzades” pel que explica “necessitem tres treballadors per cobrir els llocs ara en vacances, i era impossible cobrir-ho. Havíem de prendre una decisió i vam pensar que la millor idea era que estiga una persona pels matins, però la planta la dirigirà urgències”, i matisa que “si algú entra en estat més greu anirà directament a Xàtiva”.

Llaudes afirmava que “portàvem tres setmanes de reunions i demanar dades per fer-ho de la millor forma possible”, i matisa que “la mitjana és d’uns 9 o 10 pacients, que a més no són tots d’Ontinyent, que s’està parlant molt”. A banda continuava i deia que “d’eixos 10 pacients, la majoria no requeriran ser traslladats a Xàtiva”. La decisió no ha sigut fàcil, però volem que qualsevol persona que requerisca un ingrés en el Departament, estiga assistit tot el dia. “Tenim dos hospitals i hem decidit que siga al de Xàtiva on es faça”, però recorda que “una vegada passe l’estiu, tot tornarà a la normalitat”, explica Llaudes.

Margarita Llaudes respón a les declaracions de La Vall ens Uneix i el PP

Margarita Llaudes també va explicar la polèmica pel possible tancament dels centres de salut, on la gerent es mostrava enfadada per les informacions que han eixit i explicava que “jo no podia vindre a elocubrar si anaven a tancar-se o no, ja que era algo que encara estava en procés de decisió i ja podem afirmar que no van a tancar-se els d’Ontinyent durant aquest estiu”, i enviava un missatge directe al Partit Popular, de qui deia “és curiós que vinguen ells a parlar sobre retallades en sanitat després dels anys que vam passar quan estaven ells, que tenien personal per fer les cobertures i no el contractaven” i matisava que “no han parlat amb ningú de direcció i per a assegurar fets que no saben, per a això millor es callar”.

També va tindre paraules per respondre a La Vall ens Uneix, on explicava que “he escoltat al diputat comarcal dir que serà definitiu, i no, no és així, que no es diguen mentides, per favor”, explicava una gerent que matisava que “a mi també m’haguera agradat no prendre esta decisió, però no hi ha altra solució. Hem estat parlant amb la Conselleria, tractant de buscar persones, de buscar altres solucions, però no s’ha trobat la manera”

Per últim, la gerent del Departament de Xàtiva-Ontinyent explica que “des que vaig agafar la gerència hem fet molt de treball per potenciar l’hospital d’Ontinyent, per donar-li molt més ús del que tenia abans, de traslladar a pacients fins allí per alliberar un hospital de Xàtiva que estava col·lapsat” i recorda que “no és la primera vegada que passa algo així, altres vegades hem hagut d’optar per tancar també algun servei durant l’estiu, de forma excepcional, i quan acaba l’estiu torna la normalitat”. Ens informava que “el mateix que vos he dit a vosaltres ho vaig parlar amb Jorge Rodríguez, que em va dir que ho entenia, però que ell anava a seguir lluitant”, i matisava que “la gent haguera entès si s’explica, però han decidit arengar a la gent per fer manifestacions i queixes”.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad