Opinión
Opinión

Plantes que ens ajuden a combatre els mosquits a l’estiu

La Columna Antoni Belda (04/07/2022)

La Columna Antoni Belda (04/07/2022)

01:52

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1656928203895/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoy

L’estiu és l’època de l’any més festiva i social que solem tindre, però té l’inconvenient de conviure amb els dolents mosquits i les elevades temperatures que ens acompanyen nit i dia. La crisi climàtica, l’abandonament d’usos tradicionals, els canvis en la biodiversitat i en molts casos una mala gestió han fet que tinga’m vertaderes plagues de mosquits. Així doncs, una vegada més, les plantes tornen a tindre protagonisme, en aquest cas per tal de repel·lir aquets indesitjats organismes. Per tant, podem trobar diversos remeis populars per a fer-los fugir i que els podrem preparar fàcilment a casa.

En primer lloc trobem, la maceració de la melissa o tarongina amb una corfa d’una llima en alcohol de 96º i unes gotes d’oli de nadó. Tindrem aquesta mescla en contacte un parell de dies i després ho filtrarem. Finalment, col·locarem el líquid resultant a un polvoritzador i ens ruixarem la pell per evitar les picades.

Per altra banda, podem emprar directament plantes a les vivendes o a les zones seues zones pròximes que per les seues fragàncies i substàncies volàtils fan que aquests insectes no s’aproximen. En aquest cas podríem parlar de plantes aromàtiques com: l’alfàbega, l’espígol, el romer, el timó, la calèndula, les mentes i els geranis citronella.

Alternativament, podem usar també les plantes carnívores, encara que tenen uns requeriments de manteniment bastant elevats. Podem dir que tenim un bon repertori de remeis populars que ens permetran passar l’estiu de manera més suportable, però sempre amb bona companyia.

Que aquestes línies serveisquen, una vegada més, per posar en relleu la saviesa popular dels nostres avantpassats, que ajuden a mantindre la biodiversitat, l’economia local i modelar un paisatge únic del qual tots podem gaudir-ne.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad