Ontinyent acollirà la gran trobada del folklore valencià dins les trobades “D’Arrel”
“La trobada pretén ser una mostra viva de la varietat i riquesa de les nostres festes i tradicions”, destaca el diputat de Cultura, Xavier Rius
Àngels Muñoz i Àlex Borrell parlen sobre el Festival d'Arrel a Ontinyent
10:08
Compartir
El código iframe se ha copiado en el portapapeles
<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1659008111657/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
ontinyent
Aquest dissabte 30 de juliol tindrà lloc a Ontinyent l’acte central de les trobades D'Arrel que organitza el Servei de Cultura de la Diputació de València. La trobada, en la que es reuniran exhibicions de músiques, balls, folklore i festes valencianes, arrancarà, amb tres cercaviles, des de les places de la Concepció, Sant Doménec i Major, per acabar en la plaça de la Coronació amb una selecció d'actuacions de totes les entitats participants.
Allí actuaran des de grups de trompetes naturals, grups de dansa, danses rituals, grups de música antiga i menestrils, colles de tabal i dolçaina, gegants, cabuts, moros, cristians i societats musicals. Una programació “molt ambiciosa” en paraules de Xavi Rius, diputat de Cultura, que té a Ontinyent com a host del seu acte principal i presenta “un ventall amplíssim d'entitats participants i d'expressions culturals de les nostres comarques”.
Alejandro Blai, el coordinador artístic de la cercavila, ha expressat que la peculiaritat d’aquest encontre es deu a “la fusió entre la mostra estàtica i la mateixa desfilada, i pretén combinar i fusionar diferents aspectes de música, dansa i rituals de les nostres comarques". D’una banda, i a manera de desfilada, es realitzarà un itinerari, mentre que en diferents llocs se celebraran actuacions estàtiques que consistiran en una mostra dels nostres costums, música, rituals i tradicions.
Segons Rius, aquestes actuacions "tenen com a principal objectiu donar a conèixer a la societat la nostra riquesa cultural musical i patrimonial". A més, les trobades d'Arrel, "tenen la voluntat fer poble i fer comarca, d'omplir els carrers i places de les nostres tradicions festives, i fer-ho amb la nostra música i balls com a protagonistes principals".