Hoy por Hoy AlcoyHoy por Hoy Alcoy
Ocio y cultura
TRAGALUZ

Dos exposicions il·lustren l’art i la vida de Francisco Laporta Valor

La Capella i la Fundació Mutua Levante acullen en aquest setembre dos mostres dedicades al pintor alcoià, que se li recorda en la celebració de la Fira Modernista

Tragaluz_Exposicions dedicades a Francisco Laporta Valor

Tragaluz_Exposicions dedicades a Francisco Laporta Valor

16:37

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1662745344167/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoi

Alcoi ja està submergida en l’avantsala de la Setmana Modernista amb el privilegi de poder conèixer més a Francisco Laporta Valor. A ell està dedicada aquesta cinquena edició de l’esdeveniment que dona una mirada al passat de la ciutat i a ell i la seua vocació artística la podem veure gràcies a dos exposicions.

En La Capella de l’Antic Asil es pot visitar Francisco Laporta 1849-1914. Pintura, matèria i esperit. Una mostra que ha estat organitzada per l’Ajuntament d’Alcoi, comissariada per Lluís Vidal i Elisa Beneyto i co-comissariada per María Guillem. Estarà a l’abast del públic fins al 25 de setembre i tant aquest dissabte com el 24 de setembre hi haurà visita guiada a les 12 hores. En la visita del cap de setmana de la Fira Modernista, comptarà amb l’actuació de la Coral Polifònica Alcoiana.

Altra proposta per apropar-nos a la figura del protagoniste està a la Fundació Mutua Levante on ja està oberta l’exposició Laporta polifacètic, que mostra altres facetes de la seua vida. Fins al 30 de setembre, es podrà seguir els panells que conten la tasca de professor, inventor, litògraf, gravador, dissenyador o industrial paperer de l’il·lustre personatge.

Elisa Beneyto i Lluís Vidal també son els comissaris d’aquesta exposició que ha estat produïda per Fundació Mutua Levante i que tindrà una continuació amb el llibre dedicat al pintor alcoià.

En Tragaluz, els historiadors i també components del CAEHA, han explicat el contingut d’aquestes exposicions amb accés lliure.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00