Sociedad
FILL PREDILECTE DE LA PROVÍNCIA

Jaume Pascual converteix L'Alqueria d'Asnar en centre de la Comunitat Valenciana per un dia

Durant l'acte en que la Diputació l'ha nombrat Fill Predilecte de la Província d'Alacant, on ha congregat a nombroses autoritats, encapçalades pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i per la màxima autoritat provincial, Carlos Mazón

Ximo Puig i Carlos Mazón, junt a Jaume Pascual qui mostra el pergamí que l'acredita com a Fill Predilecte de la Província d'Alacant / Radio Alcoy

L'Alqueria d'Asnar

Jaume Pascual ha tingut el seu dia somniat. Després de 43 anys i mig com alcalde de L'Alqueria d'Asnar i a falta de mig any més per a arribar al final de la seua legislatura, la última de la seua trajectòria com a màxima autoritat d'aquesta població de El Comtat, Pascual ha sigut nombrat Fill Predilecte de la Província d'Alacant.

Jaume Pascual durant el seu discurs després del nomenament com a Fill Predilecte / Radio Alcoy

L'acte ha congregat a nombroses autoritat, encapçalades pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i per la màxima autoritat provincial, Carlos Mazón. Junt a ells consellers, diputats nacionals i autonòmics i principalment alcaldes, gran part dels alcaldes d'aquestes comarques i fins i tot de fora d'elles, i entre ells José Luis Seguí, alcalde d'Almudaina des de fa 50 anys i que fa poc també va rebre la mateixa distinció.

Pascual, Puig i Mazón conversant en José Luis Seguí, alcalde d'Almudaina i també Fill Predilecte de la Província / Radio Alcoy

Per suposat no han faltat veïns i familiars de Jaume, que no han volgut perdre aquesta cita que ha tingut lloc en la Finca El Caserio. Al més pur estil d'una boda però amb un únic nòvio, l'homenatjat, s'ha viscut una jornada inoblidable tant per a ell com per a tot el poble que representa com a primer edil durant més de quatre dècades, des del primer govern democràtic.

Pascual emocionat en un moment de l'acte junt al president de la Diputació, Carlos Mazón / Radio Alcoy

La jornada ha començat amb el recorregut des de la zona d'aparcament fins al banquet en una comitiva encapçalada per el president de la Generalitat, Ximo Puig, el president de la Diputació, Carlos Mazón i la vicepresidenta, Julia Parra, que han acompanyat al futur Fill Predilecte de la Província. Abans d'entrar, Puig i Mazón han signat en el llibre d'honor de l'Ajuntament i després han atés als mijtans. La comitiva s'ha detés per escoltar dos peces d'òpera intrepretades per un jove cantant acompanyat per un pianista.

Carlos Mazón, signant en el Llibre d'Or, davant la presència de Julia Parra, Ximo Puig i Jaume Pascual / Radio Alcoy

Una vegada en el comedor, Julia Parra ha fet de mantenidora de l'acte i ha presentat als que han participat en el mateix, com el tinent d'alcalde, Andreu Ripoll, un dels fills de la persona homenatjada, de nom també Jaume, i el president de la Diputació, Carlos Mazón. Mazón ha demanat la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig i entre els dos li han donat la medalla i el pergamí acreditatiu del nombrament de Fill Predilecte de la Província d'Alacant. Després, ha parlat el propi Jaume Pascual, qui en la seua intervenció ha anat passant per quasi cada una de les taules dels presents per explicar el perquè de la seua presència alli.

La comitiva de les principals autoritats amb l'homenatjat i la seua dona / Radio Alcoy

Finalment l'acte l'ha tancat el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha recordat la importància d'alcaldes com Jaume Pascual per a que els pobles del nostre interior no veguen com la seua població va minvant i li ha donat les gràcies pel seu treball de tants anys, al temps que li ha recordat com a un hobby comú els rovellons, Jaume recolectar-los i Ximo, menjar-los.

Puig, Pascual i Mazón junt a la dona de Pascual, Mari Jordá, obsequiada amb un ram de flors / Radio Alcoy

Després del dinar s'ha pogut veure un vídeo amb missatges de felicitació i recolzament a la figura de Jaume Pascual des de Generalitat, Diputació, l'Ajuntament i d'amics personals, i se li han fet una sèrie de regals per part de la família i de membres de la seua corporació actual i d'anys anteriors.

Pascual, durant l'acte, flanquejat pels presidents de la Generalitat, Ximo Puig, i de la Diputació, Carlos Mazón / Radio Alcoy

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad