Sociedad
Protesta

La comunidad educativa del Andreu Sempere reivindica la reforma del instituto

Guanyar, a través de su portavoz, insiste en que la pandemia no debería ser excusa para los retrasos

Concentración en el IES Andreu Sempere de Alcoy para reivindicar la reforma / IES Andreu Sempere

Alcoy

Alumnos y profesores del Instituto de Enseñanza Secundaria Andreu Sempere se concentraron la tarde del jueves en las pistas deportivas den centro. Hubo pitada y lectura de manifiesto en señal de protesta por el retraso en la reforma. "Pedimos, hoy y todos los días que seguirán hasta que realmente se nos escuche, que dejen de dar excusas y que se pongan a la altura que merezcamos la gente de Andreu Sempere". La comunidad educativa ha convocado nuevas acciones para reclamar el inicio de las obras.

Guanyar Alcoy también lamenta los retrasos que acumula esta obra. Su portavoz, Pablo González, insiste en que la pandemia no debería ser excusa.

El Ayuntamiento de Alcoy ha renunciado a la delegación de competencias del anterior proyecto a la que espera que la Consellería de Educación autorice el nuevo que incluye las modificación e incremento del presupuesto.

Aquí reproducimos el manifiesto que han remitido a los medios desde el centro:

19 anys donen per a moltes coses. En aquest temps podem viure el pas de la infantesa a l'adolescència, un moment decisiu de les nostres vides a les quals potser no se li presta l'atenció que deuria. També en aquest temps descobrim parts de nosaltres que no sabíem i, si ens orienten bé, fins i tot podem fer front als grans reptes que suposa convertir-nos, a poc a poc, en adults. Descobrim l'amistat en majúscules, els primers amors i ens convertim, per fi, en persones que, amb els coneixements adquirits i les experiències viscudes, poden fer créixer la societat en què vivim.

Gairebé dues dècades són, sens dubte, temps més que suficient per a construir un futur. I, no obstant això, en el cas de l'Andreu Sempere, 19 anys no ha sigut temps suficient. Continuem esperant que se li done la importància que mereix aquest pas de la infantesa a l'adolescència del nostre alumnat que mereix un lloc digne on construir la seua “història”. Ells necessiten saber que la seua educació importa i per molt que els seus professors els ho repetim cada dia i que ens esforcem per salvar els obstacles que suposen les classes mal condicionades, les goteres, els forats en el sòl dels patis, la falta d'espai i una infinitat de despropòsits constructius, no el podran apreciar relegats a unes infraestructures que dificulten l'ensenyament de qualitat. Com creuran en el seu futur si els governs competents no creuen en el seu present? Les promeses de reforma d'aquests 19 anys han anat caient una rere l’altra i amb aquestes l'oportunitat d'apostar pels alumnes que, al llarg de generacions, han passat per aquestes instal·lacions cada dia més obsoletes. És temps més que suficient per a dotar aquest centre de la dignitat que li correspon i a la qual, professors, pares i alumnes ja no li podem posar més pedaços. Per això demanem, hui i tots els dies que seguiran fins que realment se'ns escolte, que deixen de donar excuses i que es posen a l'altura que mereixem la gent de l'Andreu Sempere.

19 anys esperant la reforma. Quants més passaran?

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad