Sociedad
TRADICIONS

La Romeria de Sant Antoni torna en plenitud i ho fa amb fred i sol

Molt poqueta gent ha acudit a aquesta cita del diumenge pel matí amb una de les tradicions més volgudes de la nostra ciutat, mentre que sí que va haver molta participació en la benedicció d'animals del dissabte de vesprada

Alcoi

Alcoi ha tornat a celebrar una de les seues tradicions més volgudes i més ancestrals vinculades a la festivitat de Sant Antoni del porquet. Dissabte per la vesprada va tindre lloc en la Glorieta la benedicció d'animals i diumenge pel matí la Romeria a l'ermita del paratge que porta el nom del sant.

L'activitat del dissabte per la vesprada va tindre molta participació amb nombroses famílies que van voler beneir a les seues mascotes. El cura pàrroc de les parròquies del Centre, José Luis Llopis, es va encarregar d'aquesta benedicció junt al templet de la Glorieta. També van haver altres activitats de forma paral·lela com una xocolatada o jocs per als més menuts organitzats per la Societat Protectora d'Animals i Plantes d'Alcoi i música de la colla de dolçaines i tabals Barxell.

Mentre que al dia següent, diumenge pel matí va torna en total plenitud després de la pandemia la Romeria a Sant Antoni encara que sense poder fer rostides per perill d'incendi. El fred, encara que sense faltar el sol, ha fet que la participació fora prou reduIda. Si van estar els components del Grup de Danses Sant Jordi amb els seus balls tradicionals i de nou les dolçaines i tabals del Barxell, així com la imatge del sant portada per components de la Cuadra Rovira. Al migdia ha tingut lloc la missa en l'ermita.

El nostre company Gonzalo Belenguer ha fet aquest vídeo de les dos cites dels dos dies que poden veure en aquesta notícia.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad