Hoy por Hoy AlcoyHoy por Hoy Alcoy
Sociedad
HISTÒRIA DE LA CIUTAT

Mario Candela: "La tragèdia del tren del Vizcaya 21 va paralitzar la ciutat fa 100 anys i és un fet que no ha sigut estudiat ni valorat suficientment"

El periodista alcoià recorda en Hoy por Hoy Alcoy aquest accident on van quedar ferits més de 150 soldats del Regiment Vizcaya 21 i d'ells van perdre la vida una dotzena, quan tornaven a Alcoi per a passar el Nadal

Mario Candela, en l'estudi central de Radio Alcoy

Alcoi

Era el 22 de desembre de 1922 i a Alcoi actuava la reconegudíssima actriu de teatre Margarita Xirgú. La Xirgú va haver de interrompre la seua actuació perquè es va donar a conèixer que, a l'altura d'Ontinyent, el tren havia tingut un greu accident que havia afectat a més de 150 soldats del Regiment Vizcaya 21, dels quals una dotzena van perdre la vida, quan tornaven a casa a passar els Nadals. Molts alcoians van voler anar fins a la zona de l'accident per a poder ajudar en el que fos necessari, la ciutat es va paralitzar. Molts d'aquells soldats eren joves 'quintos' que havien sigut reclutats poc temps abans. En el cementeri Sant Antoni Abad hi ha una làpida on està el nom de tots els que van faltar.

Mario Candela parla sobre la tragèdia del tren del Regiment Vizcaya 21 de fa 100 anys (01/02/2023)

12:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1675287553164/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquest fet de fa poc més de 100 anys, en molts més detalls, és el que recorda el periodista Mario Candela en Hoy por Hoy Alcoy de Radio Alcoy, gràcies a les seues particulars investigacions i lectures d'articles de premsa publicats o en el llibre 'Historia de Alcoy' de Julio Berenguer i fa una crida als investigadors i historiadors per a que puguen fer un estudi més profund al respecte del que va passar aquell 22 de desembre de 1922 en aquell tren, així com demana que les víctimes tinguen un major reconeixement. Per exemple, explica que la làpida on estan els noms de les persones que van perdre la vida es troba en molt males condicions i quasi no es pot llegir el nom dels que allí descansen.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad