Última hora

CASO PAREJA DE AYUSO La pareja de Ayuso propuso a la Agencia Tributaria asumir 8 meses de cárcel y 525.000 euros para evitar el juicio por fraude fiscal y falsedad documental

Sociedad

El govern pressuposta els primers 12 milions per a la renovació integral de la línia Xàtiva-Alcoi

La delegada del govern, Pilar Bernabé, ha repassat la situació de la línia, a banda de parlar sobre el tèxtil i les obres de l'embassament de Bellús

El tren de la línia Xàtiva-Alcoi / Plataforma Indignats amb Renfe

Ontinyent

La Delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha passat aquest matí pels estudis de Ràdio Ontinyent per repassar molts dels temes tant purament d’actualitat com reivindicacions històriques de la comarca de La Vall d’Albaida.

Un dels principals temes tractats ha sigut el de la reivindicació històrica de la línia de tren Xàtiva-Alcoi, que vertebra la comarca de La Vall d’Albaida amb l’Alcoià i el Comtat. Pilar Bernabé explicava ací a Ràdio Ontinyent que “em senc molt orgullosa de pertànyer a un govern que ha mostrat el seu compromís en l’àmbit ferroviari en tota la Comunitat Valenciana, però sobretot en esta comarca” i és que matisava que “després de tant de temps de reivindicacions per modernitzar la via, ja en estos moments tenim la inversió anunciada de 150 milions d’euros i en estos pressupostos de 2023 ja hem inclòs una adjudicació de 12 milions d’euros que escenifiquen en diners que va avant.

Explicava que “hem dividit en dos parts l’actuació, de les que una d’elles ja compta amb tots els informes d’avaluació ambiental, mentre que l’altra estem treballant en la expropiació dels terrenys, necessaris per poder dur avant l’obra”. Ens informava també la delegada del govern que “el que anem a dur a terme és una modernització integral de la línia Xàtiva-Alcoi, des dels materials fins a totes les zones colindants i matèria de seguretat. Una inversió milionària, però que ja és una realitat”.

Entrevista a la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, sobre distints temes d'actualitat (tèxtil, tren...)

16:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1675772723787/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El que va passar amb el tèxtil és l'exemple de què som un govern compromés

Respecte al problema que va sorgir respecte al tèxtil, ja subsanat la passada setmana, la delegada explicava que “és l’exemple d’un govern compromés i que escolta a tots els sectors, que quan apareix un problema o alguna reivindicació de seguida parlem amb el sector” i matisava que “els dies posteriors al decret de seguida ens vam posar en contacte amb els experts del sector per poder solventar-ho de seguida i que les indústries gasintensives, independement del CNAE, estiguen totes incloses”.

Explicava que “hem de celebrar el paquet de mesures d’ajudes directes per més de 450 milions d’euros i 600 milions en prestams ICO, que sols s’havien donat en la història a les agències de viatges durant els primers mesos de la pandèmia i que tenen unes grans condicions”.

L'Embassament de Bellús mostra la capacitat de col·laboració entre institucions

Respecte a l’embassament de Bellús explicava que “era molt necessària l’actuació, i hem aconseguit evidenciar la capacitat de col·laboració entre institucions com són la CHX, ADIF i el Ministeri”, i recordava que “hem signat el conveni i estem en procés de licitació de les obres per realitzar un viaducte molt més alt que permeta omplir l’embassament de Bellús sense afectar a la línia ferroviària”.

També recordava que “hi ha altre procés en marxa per acabar amb un problema històric per als pobles veïns, el de les males olors que desprenia l’embassament”, i recordava que “ja vam posar en marxa una multitoma per poder buidar l’aigua des de tots els nivells de l’embassament, mentre que abans sols es buidava per dalt, pel que l’aigua estancada es mantenia baix”

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00