Opinión
La Columna

Un campus d'Alcoi investigador

Pau Bernabeu, director Campus d'Alcoi

Pau Bernabéu (24/03/2023) "Un campus d'Alcoi investigador "

Pau Bernabéu (24/03/2023) "Un campus d'Alcoi investigador "

03:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1679647888383/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoy

Per tots és sabut que durant l'exercici en curs, el parc científic de les ComarquesCentrals serà una realitat, i la seua ubicació quedarà fixada en l'edifici de Bambú, aracedit per la Generalitat al Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València,però abans he de trobar un lloc perquè siga l'embrió, no tindrem l'edifici disponiblefins a 2024 i a més a més ens fa falta lloc per a aules i laboratoris docents, hi ha encaratreballa per fer.

Un projecte consensuat per administracions i empresariat que es convertirà en uncentre professionalitzat que conjuminarà i casarà la iniciativa i l'ímpetu investigador dela Universitat amb la predisposició de l'empresariat per a créixer, millorar i abordarnous reptes i projectes empresarials.

Serà un espai per a la investigació i la transferència dels seus resultats a les empresesreals del nostre entorn.

I és que, a Alcoi, a més de 2500 alumnes, i creixent, el volum i les xifres pel que fa a lainvestigació són òptimes. El 75% del professorat investiga, i les 335 accionsinvestigadores arreplegades en l'últim any han fructificat en una quantia superior als 3milions d'euros en projectes. Un bagatge investigador que corria el risc de notraspassar la frontera des de la Universitat fins a les empreses i, en definitiva, al'entorn social de la Universitat.

El parc científic de les Comarques Centrals donarà, per tant, resposta a la iniciativainvestigadora i a les necessitats de les empreses d'aquesta part del territori de laComunitat Valenciana que quedava fora de l'empara de les Universitats de Castelló,Alacant, Elx i la dues de València: És a dir, les nostres comarques, que tradicionalmenthan estat en terra de ningú.

La Universitat aporta també mà d'obra qualificada sobretot per a càrrecs intermedis enempreses i indústries. Però, a més, l'empresariat (ATEVAL, COEVAL, FEDAC, IBIAE, laCambra de Comerç d'Alcoi), les administracions (especialment l'Ajuntament d'Alcoi i laGeneralitat a través de les conselleries d'Economia i Universitats) s'han unit sensecondicions per a la defensa d'aquesta eina que, sens dubte, aportarà un salt qualitatiuals sectors productius de la zona.

Totes aquestes, accions i decisions que contribuiran a combatre la sagnant fugida detalents des de la nostra Universitat a altres zones d'Espanya i del món.

La setmana que ve, tindrem el Fòrum d'Ocupació, per a mostrar a les empreses, hiparticiparan més de 30, el nivell que tenim dels nostres estudiants. Estudiants que el Campus d'Alcoi mima, mima exigint-los qualitat, preparant-los per als nous reptes,motivant-los a ser la pesa clau del creixement del nostre territori, donant-los tots elsmitjans necessaris per a desenvolupar la seua tasca, amb recursos propis, càtedresd'empresa, fons de la Diputació d'Alacant, etc.

Als estudiants, vull donar-los les gràcies per lluitar tots els dies, però encara he dedemanar-los alguna cosa més. Recordeu: El Campus treballa per vosaltres, amb unacondició, que sigueu els millors i feu del vostre talent, el braç de prosperitat de lanostra indústria.Talent d'alumnes, investigadors i instal·lacions. La segona transformació del Campusja és una realitat. Gràcies, rector. Gràcies, Alcoi.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad