Opinión
La Columna

I encara estem en març

José Cantó, professor Universitat València

La Columna José Cantó (28/03/2023)

La Columna José Cantó (28/03/2023)

01:41

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1679984245269/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoy

El meu bon amic Pep Cantó ha publicat conjuntament amb Vicent Ferri i amb la col·laboració de la Fundació “Victoria Laporta Carbonell”, el “Atlas de las aves de la Serra de Mariola y la Font Roja”. Una joia científica i divulgativa on podem conèixer tota la riquesa ornitològica que tenim a casa nostra.

I fent-me un cafè amb ell, em comenta els moltíssims anys de feina que hi ha al darrere d’aquest ingent treball i les evidències de com el canvi climàtic està afectant al nostre medi natural.

I a tot açò, hem d’afegir tota una sèrie de circumstàncies:

- El passat cap de setmana, el primer de l’estrenada primavera, vam superar el 30ºC... Avançant-se en quasi un mes el moment en què arribem a aquestes temperatures. I encara estem en març!!!

- Estem vivint el primer gran incendi forestal que està arrasant l’interior de Castelló i amenaça a un altre parc natural, el de la Serra d’Espadà. I encara estem en març!!!!

I és que en un no res, tot aquest patrimoni i riquesa natural, es poden esfumar i podem deixar de gaudir dels meravellosos indrets i racons que tenim i sen se els quals la nostra vida seria més pobra i més trista... que els ho diguen als habitants del municipis afectats pel incendi de la Vall d’Ebo d’estiu passat.

Ara, que estem a dos mesos justets de les pròximes eleccions municipals i autonòmiques, es fa més necessari que mai reclamar als qui ens volen governar durant els pròxims 4 anys, mesures reals i eficients per a protegir les nostres serres.

Quin estiu de patir ens espera!

I encara estem en març.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00