Hoy por Hoy la Vall d'AlbaidaHoy por Hoy la Vall d'Albaida
Sociedad

L’exposició ‘Art, dolor i compromís arriba a Albaida

Estarà al palau Marquesal fins a setembre

Entrevista a Rafael Gil, s'inaugura a Albaida l'exposició ‘Art, dolor i compromís’ en la Col·lecció Martínez Guerricabeitia

Entrevista a Rafael Gil, s'inaugura a Albaida l'exposició ‘Art, dolor i compromís’ en la Col·lecció Martínez Guerricabeitia

06:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1687266731_499_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Després de l'èxit de la seua estada a Requena, l'exposició ‘Art, dolor i compromís. Dones en la Col·lecció Martínez Guerricabeitia’ es desplaça a la localitat d’Albaida a través del programa Societat del Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València, en col·laboració amb la Col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Fundació General de la UV, l'Ajuntament d'Albaida, la Diputació de València i Caixa Popular.

La inauguració tindrà lloc aquesta mateixa vesprada de 20 de juny a les 19.00 h al Palau d’Albaida i comptarà amb la presència d'Ester Alba, vicerectora de Cultura i Societat la Universitat de València, i Alejandro Quilis Moscardó, alcalde d’Albaida, així com personalitats i autoritats de la localitat de la Vall d’Albaida i de la institució acadèmica.

‘Art, dolor i compromís. Dones en la Col·lecció Martínez Guerricabeitia’ mostra al públic la labor d'aquelles dones artistes que van poder fer front al context sociopolític que complicava la seua autonomia com a creadores i que, així i tot, van aconseguir subvertir la situació.

L'exposició, alhora, explica com, en èpoques més recents, moltes dones han gaudit d'un major prestigi que el que tingueren en el seu moment. No obstant això, la mostra fa d'altaveu d'aquelles artistes que continuen reivindicant el seu lloc en un sistema artístic androcèntric.

Alguna de les artistes representades en ‘Art, dolor i compromís. Doncs en la Col·lecció Martínez Guerricabeitia’ són Carmen Grau, Isabel Oliver, Carmen Calvo o Mavi Escamilla, les dues últimes guanyadores de la Biennal Martínez Guerricabeitia del certamen de 2010.

L'exposició compta amb les obres dels i les artistes Manuela Ballester, Paolo Baratella, Natividad Bermejo, Martín Caballero, Carmen Calvo, Victoria Cano, María Carbonell, Francisco Carreño, Salomé Cuesta, Bárbaro Miyares, Mavi Escamilla, Ana García Pan, Jacinta Gil Roncalés, Carmen Grau, Rogelio López Cuenca, Estefanía Martín Sáenz, Isabel Oliver, Ana Teresa Ortega, Paloma Pájaro, Josep Renau, Juan Ripollés, M. Antonia Sánchez Escalona, Sergio Sarri, Giangiacomo Spadari, Rosa Torres i Alicia Vela.

Este migdia hem conversat amb un dels comissaris de l'exposició, Rafael Gil ens ha explicat més detalls. Escolta l'entrevista clicant al reproductor de la fotografia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00