Sociedad

El Col·lectiu Serrella de Banyeres de Mariola lliura la XVII edició dels Premis Nou d’Octubre

La Memòria Històrica centrarà la xerrada d’Antonio Vañó Mataix amb imatges pròpies i del documental L’últim tren de Bouarfa

Damiá Aparicio, presidente del Col.lectiu Serrella de Banyeres en Radio Villena SER

Damiá Aparicio, presidente del Col.lectiu Serrella de Banyeres en Radio Villena SER

08:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1696575988182/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Villena

El Col·lectiu Serrella de Banyeres de Mariola celebra en la vesprada nit del dissabte 7 d’octubre el lliurament dels Premis Nou d’Octubre, un esdeveniment sociocultural que enguany aplega a la XVII edició.

Col.lectiu Serrella / Col.lectiu Serrella

L’acte s’iniciarà a les 19:30 hores a la Casa de Cultura de Banyeres de Mariola amb una xerrada a cura d’Antonio Vañó Mataix, la qual es centrarà en les diverses peripècies que van passar els familiars de Vicente Mataix Ferre en la recuperació de les seues restes mortals al nord d’Àfrica degut a l’exili republicà. Aquests fets es veuen reflectits en el documental L’últim tren de Bouarfa, amb guió i direcció de la periodista valenciana Rosa Brines.

A continuació es lliuraran els Premis Nou d’Octubre, que en l’edició de 2023 corresponen a les institucions i persones següents:

Premi Col·lectiu Serrella: al Grup de Danses Aires de Mariola, de Banyeres de Mariola, per la seua labor en la recuperació i difusió del ball i la música tradicional en commemoració del seu 40é aniversari.

Premi Àngela Sempere Sanjuán: a la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat, pel seu suport constant a la nostra cultura i per l’organització de les Trobades d’Escoles en Valencià amb caràcter comarcal i anual.

Premi Barcella: a la família de Vicente Mataix Ferre, més conegut a Banyeres de Mariola com a Serrella, pel fet de ser el protagonista del documental L’últim tren de Bouarfa i contribuir així a la recuperació de la Memòria Històrica en el nostre país i en les nostres comarques. L’obra està produïda per la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià.

La vetlada conclourà amb un sopar de germanor al Restaurant l’Aljubet de la localitat.

Cartel del acto de entrega de los premios / Colectiu Serrella

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00