Hoy por Hoy AlcoyHoy por Hoy Alcoy
Sociedad

Ignacio Trelis: "Este espai ens permet veure com estava establit l'accés a Alcoi per Cocentaina"

El regidor de Patrimoni Cultural explica com ha estat la restauració de la Torre-Portal de Cocentaina que serà inaugurada este dissabte amb un acte obert a la ciutadania

Entrevista a Ignacio Trelis, regidor de Patrimonio Cultural, sobre la restauració de la Torre-Portal de Cocentaina

Entrevista a Ignacio Trelis, regidor de Patrimonio Cultural, sobre la restauració de la Torre-Portal de Cocentaina

09:10

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1701354482235/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoi

Aquest dissabte, a les 11 hores, s'iniciarà l'acte d'obertura oficial de la Torre-Portal de Cocentaina rere la seua restauración. Els últims mesos, han estat treballant en la consolidació de plataformes, murs de contenció i tancaments d'este conjunt patrimonial. També s'ha intervingut en els murs històrics, restes de muralla i barbacana del s.XIII a més d'instal·lar panells -amb codi lingüístic adaptat i escrits en valencià, castellà i anglés- i il·luminar este lloc. Un projecte, a proposta dels Pressupostos Participatius, inclòs en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI-Alcoidemà), dins de la línea de "Revitalització i renovació urbana del centre històri" amb un cost de 145.960,81 euros (IVA inclós) cofinaciat a través dels Fons FEDER de la Unió Europea.

En Hoy por hoy Alcoy hem entrevistat a Ignacio Trelis, regidor de Patrimoni Cultural, que ha contat com ha estat la recuperació d'aquest patrimoni. Un espai, com indicava, entre d'altres "ens permet veure com estava establit l'accés a Alcoi per Cocentaina" i que podrà ser visitat. De momento, com explica el regidor, les persones interessades hauran de cridar al Museu Arqueològic Camilo Visedo per concretar la cita de visita.

Abans, aquest 2 de desembre serà la inauguració oficial que, entre altres coses, comptarà amb una recreació històrica teatralitzada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00