Opinión
La Columna

Maleïda hemeroteca...

Carles Cortés, catedràtic i escriptor

La Columna Carles Cortes (27/03/2024) " Maleïda hemeroteca..."

La Columna Carles Cortes (27/03/2024) " Maleïda hemeroteca..."

02:05

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1711522261241/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoy

Una hemeroteca és un arxiu de periòdics i de revistes que es conserven ordenats i classificats per a la seua consulta. Una eina que és fonamental per a investigadors, periodistes, acadèmics o simplement dotors –en l’accepció més alcoiana del terme–. Diem maleïda hemeroteca quan mostrem informació antiga que pot posar en evidència contradiccions o canvis de postura en polítics o en els mitjans de comunicació en general.

D’aquesta manera, m’ha cridat l’atenció, gràcies a les recerques que ens permeten els mitjans tecnològics, que 12 anys després, els representants del Govern Valencià actual, amb uns interlocutors distints, encara que procedents del mateix partit polític, presenten com a novetat un projecte que ha tingut una forta resposta contrària a la nostra ciutat. Així, en un mateix mitjà escrit, vam poder llegir a finals del mes de febrer el titular següent: “El Consell apuesta por el polígono en la Canal como un impulso para la industria de Alcoy y su entorno”. El secretari autonòmic d’Indústria, amb el portaveu municipal del PP, presentaven la proposta que havia estat bandejada per l’anterior govern progressista del Govern Valencià: el desenvolupament del polígon de la Canal com a solució per a impulsar la indústria d’Alcoi i de la comarca.

L’hemeroteca m’ha pogut recuperar la notícia en la qual l’anterior govern conservador de la Generalitat presentava la defensa d’aquesta proposta: “El Consell apuesta por la Canal y rechaza el polígono mancomunado”. En aquell moment, el director general de l’IMPIVA prometia la creació d’un parc tecnològic que fora referent en la investigació i en la innovació. Siga com siga, els dos anuncis separats amb més d’una dècada presentaven una acció sobre una àrea amb un important impacte ecològic, al costat del Parc Natural de la Font Roja i damunt del principal aqüífer de la ciutat. Més enllà de les interpretacions polítiques i econòmiques, caldria pensar si realment un nou polígon per a la ciutat renovaria el teixit industrial i seria l’impuls que necessita. A més, si els experts en el territori avisen dels riscos per al medi ambient, quin sentit té continuar defensant una proposta amb incert impacte futur en l’impuls industrial? Pensem-ho o tornarem a trobar en l’hemeroteca incoherències i incompliments dels nostres representants polítics.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00