Gente

Una ontinyentina sol·licitada a Salamanca per fer una conferència sobre Unamuno

La professora de l'IES Jaume I, Natàlia Galbis, va estar durant el passat mes de març a la torre dels Anaya per parlar de la solitud de Miguel d'Unamuno

L'ontinyentina Natàlia Galbis a Salamanca

Ontinyent

Natalia Galbis Reig, professora de Llengua Castellana i Literatura de l’IES Jaume I, va donar una conferència a Salamanca per a l’Associació Amigos de Unamuno.

Aquesta associació va contactar amb ella fa un any després de llegir el seu Treball de Fi de Grau de Filosofia perquè els parlara sobre el tema de la solitud en Miguel d’Unamuno des d’una aproximació filosòfica alhora que també literària. Natalia va anar en representació pròpia, però també en representació de l’IES Jaume. La conferència va tindrer lloc a la torre dels Anaya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salamanca.

Va ser una ponència molt bonica sobre temes transcendentals com ara l’angoixa vital per la finitud de l’existència; el sentiment tràgic de la vida; el problema de la immortalitat i l’anhel d’eternitat de l’ésser humà; les recurrents contradiccions i contraposicions en l’obra unamuniana entre individualitat i societat, raó i fe, ficció i realitat, bogeria i seny...; la figura de l’heroi tràgic del Quixot com a exemplificació de la moral del solitari i de la lluita angoixant per la infinitud.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00