Política

El PP d'Aielo convoca un ple extraordinari per aprovar l'acord de lesivitat contra la planta de biogàs

Des dels populars ataquen al govern del municipi i afirmen que "com que no han convocat el plenari i sabem que la declaració de lesivitat és una bona opció per posar un entrebanc més a la planta, ho fem nosaltres"

Entrevista a Luci Bataller. El PP d'Aielo de Malferit demana per registre un ple extraordinari per tractar la declaració de lesivitat del certificat de comptabilitat urbanística.

Entrevista a Luci Bataller. El PP d'Aielo de Malferit demana per registre un ple extraordinari per tractar la declaració de lesivitat del certificat de comptabilitat urbanística.

08:42

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1713183188352/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha registrat formalment la petició de convocatòria de ple extraordinari a l'Ajuntament d’Aielo per tractar la proposta d'acord de declaració de lesivitat del certificat de compatibilitat urbanística atorgat a l'empresa Bioenergía Els Vents, S.L. per la construcció de la planta de biogàs a Aielo de Malferit; per ser favorable a l'empresa i contrari als interessos del poble; que NO VOL la planta.

Els regidors populars han demanat la convocatòria plenària d'acord amb l'article 46.2 de la Llei 7/1985 de 2 d'abril de Bases de Règim Local després que no es tractara al ple ordinari del 21 de març, on la van portar per urgència i no va ser acceptada pel govern de PSOE i Compromís.

Com explica la portaveu popular, Luci Bataller, “l’equip de govern de PSOE i Compromís no va acceptar la proposta, però l'alcalde es va comprometre a demanat un informe jurídic al respecte i convocar un ple prompte, cosa que no ha passat, malgrat que hi ha hagut suficient temps. Pensem que és un tema molt important per a manifestar-se en contra de la planta de biogàs i hem optat per fer ús dels nostres drets com a regidors i convocar este plenari extraordinari”.

Luci Bataller afirma que “des del PP d’Aielo considerem que es necessita major determinació per part de l’Ajuntament en contra de la planta i que cal treballar i gestionar més per defendre els interessos del poble. Com que no han convocat el plenari i sabem que la declaració de lesivitat és una bona opció per posar un entrebanc més a la planta, ho fem nosaltres”.

La portaveu popular, insistix que “és fonamental el posicionament en contra de l'Ajuntament s’ha de veure reflectit en fets: al·legacions i Informe en contra, quan siga requerit: “el poble d’Aielo de Malferit no vol la planta ací, i no es pot dir de paraula que 'estem al costat del poble' i no fer-ho quan toca i com toca".

La situació de la possible instal·lació de la planta de biogàs en Aielo de Malferit “ha generat molt de malestar, perquè una planta de biogàs no és un projecte qualsevol, té la seua transcendència perquè ens pot canviar la forma de viure al poble”. Per tant, afirma Luci Bataller, “el no del poble ha de concordar en el NO de l'ajuntament i l'equip de govern ha de fer accions contundents en contra de la planta, no sols parlar. Des del PP d’Aielo de Malferit “defensem els interessos del poble i no anem a parar de fer-ho!”.

Tots sabem que, explica la Portaveu del PP, "ara l’autorització que està en mans de Conselleria, d'acord amb la llei, perquè no es pot fer altra cosa que continuar l'expedient que, recordem, es va propiciar pel certificat urbanístic favorable que va atorgar l'ajuntament d'Aielo en gener de 2023. Sense sí a la planta inicial, per part de l'equip de govern de l'ajuntament d'Aielo, no estariem es esta situació. I damunt hem d'afegir el silènci que ha hi hagut i que ha fet falta un important moviment social per a presionar a l'equip de govern per fer actuacions contra la planta de biogas que el poble NO VOL".

Des del PP d’Aielo recorden que s'han presentat més de mil al·legacions al projecte; hi ha quasi 5.000 firmes entregades a l’ajuntament en contra de la planta i a més es va aprovar per unanimitat la proposta del PP de revisar el certificat. “Ara hem demanat la convocatòria d’este ple extraordinari per declarar la lesivitat del certificat i esperem que obtinga el suport de tots els grups polítics, ja que és bo per a acabar amb el problema genera”, afirma Luci Bataller.

Escolta l'entrevista amb la portaveu popular fent clic a la fotografia que encapçala la noticia.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00