Sociedad

Sanitat adjudica per 6,2 milions les obres que completaran el nou Hospital d’Ontinyent

El Departament de Salut confirma a l’alcalde d’Ontinyent el reforç al personal sanitari en la ciutat i garanteix el manteniment del servei de Medicina Interna durant l’estiu

La Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana ha procedit a l’adjudicació per un import de 6.227.408,99 euros a l’empresa OHL les obres que completaran el nou Hospital d’Ontinyent amb l’adequació i muntatge dels espais destinats a Cafeteria, Cuina, Àrea d’Esterilització, Quiròfans i Sales Blanques. És un dels assumptes tractats en la reunió que mantenien aquest matí l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, amb l’equip directiu del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, per fer seguiment de diverses qüestions d’interès per a la ciutat en matèria sanitària.

Segons transcendia en aquest encontre, al qual participaven pel Departament de Salut el seu gerent, Juan Manuel Campos; la directora mèdica María José Dasca, i la subdirectora econòmica Maria José Molina, l’adjudicatària serà l’empresa Obrascon Huarte Lain SA (OHL), la mateixa que ha executat les obres ja realitzades i que s’han recepcionat ara de forma parcial.

En total la Conselleria de Sanitat amplia a més de 50 milions d’euros la inversió en les obres del nou centre sanitari, xifra notablement superior als 42 milions que estaven previstos el passat mes de juny. Cal recordar que esta adjudicació s’afegeix a les realitzades des de novembre per un import superior al milió d’euros per a diversos lots i paquets per a aparells de diagnòstic com odontologia, oftalmologia, colposcòpia, endoscòpia, otorrinolaringologia, electrocardiograma, i instrumental divers; a més del subministrament instal·lació i posada en marxa d’elements relatius a l’equipament de vigilància.

En l’encontre també es tractaven detalls al voltant de la situació del personal sanitari en el Departament de Salut. Així, des de la gerència es confirmava a l’alcalde que s’ha previst una planificació de la plantilla que evite repetir situacions com la viscuda en 2022 amb el tancament de la planta de Medicina Interna. Igualment, s’avançava que es cobriran les places de personal pendents al departament, i també que s’està ultimant la conformació completa de la plantilla de professionals del nou hospital. A més a més, s’explicava que l’aparell TAC (Tomografia Axial Computeritzada), que està funcionant a les últimes setmanes en horari de matí, reprendrà prompte el seu servei també a les vesprades.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00