Hora 14 la Vall d'AlbaidaHora 14 la Vall d'Albaida
Política

Malestar d'Ens Uneix i el PP amb Compromís per "l'espantada a la Mancomunitat de La Vall d'Albaida"

Tant els populars com els municipalistes critiquen durament als valencianistes per les seues formes i per "no voler treballar pels pobles de la comarca"

Ple de la Mancomunitat d'este dilluns a la vesprada.

Ontinyent

El president de la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida, el popular Ismael Sanvíctor, ha concedit a Ràdio Ontinyent la primera entrevista després de la junta de formació del govern de l’ens comarcal, on semblava que PP, Compromís i Ens Uneix governarien les distintes àrees, però finalment els valencianistes han fet com ja havia fet abans el PSPV i ha renunciat a formar part del govern.

Després de setmanes de negociació i gestió en tots els partits, la Mancomunitat està prop de començar a rodar, i és que cal recordar que des de les eleccions, fa quasi 1 any, no ha hagut equip de govern pel que ha estat parada.

Sanvíctor, també alcalde d’Alfarrasí, ha mostrat el seu malestar pel que considera una espantada de Compromís, ja que informa que “a falta de 2 minuts per iniciar ahir el plenari és quan ens comenten que no van a assumir cap responsabilitat”. Explicava Sanvíctor que “els vam deixar que escolliren, excepte 3, les àrees que volien gestionar, però així i tot PSPV i Compromís no han volgut treballar per la comarca i s’han retirat”, però matisa que nosaltres treballarem igual per a tots els veïns de tot el poble, siguen del color que siguen.

Entrevista a Ismael Sanvíctor. Formació del govern de la Mancomunitat de Municipis de La Vall d'Albaida

11:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1713871454_230_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A pesar d’això, la junta de govern estarà formada per gent de tots els partits polítics, però totes les responsabilitats de la mancomunitat es gestionaran entre Ens Uneix, el Partit Popular i l’alcalde de Montitxelvo com a independent. Respecte a Compromís lamenta Sanvíctor que “no han sigut conseqüents amb el que deien de deixar de banda els colors polítics”.

Sanvíctor ha volgut diferenciar entre Compromís i el PSPV i és que matisava “a pesar que cap dels dos ha volgut involucrar-se amb els veïns de la comarca, almenys el PSPV ja de primeres ens van informar que no anaven a assumir responsabilitats, mentre que Compromís ha estat marejant fins al final”.

Ens Uneix també mostra la seua indignació: "Estic debecut"

També ha passat per la nostra emissora el secretari d’organització d’Ens Uneix, Jordi Vila, qui també lamentava la decisió presa ahir per Compromís i afirmava sentir-se “decebut”, ja que comentava “se suposa que volem treballar per millorar la Mancomunitat i la comarca, i que un partit amb 8 alcaldies a La Vall d’Albaida haja decidit no treballar pels veïns em sembla una irresponsabilitat”

Entrevista a Jordi Vila. Junta de govern de la Mancomunitat de Municipis de La Vall d'Albaida

09:47

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1713872171_798_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Respecte a la postura d’Ens Uneix afirma que “som un partit responsable, de comarca i de allà on està representar als seus veïns”, i matisa que “en la negociació els vam deixar fins i tot assumir la gestió de les conselleries que volien”, per això, critica Vila “en tots els anys que porte en política i mai havia vist gent en tan poques mires o ganes de treballar pels seus veïns i votants” i matisava afegint que “a més no tenen paraula, ja que van dir que sí i al final ha sigut que no”.

Distintes àrees

“L’espantada de Compromís ho ha canviat tot”, afirmava Sanvíctor, i és que les àrees que anaven a gestionar el partit valencianista ara s’hauran de repartir entre els populars, Ens Uneix i els independents de Montitxelvo. S’espera que el Reparto complet es conega aquesta vesprada, però abans ja es coneixen algunes de les àrees que gestionaran, segur, els dos partits.

Des del Partit Popular han informat ací a Ràdio Ontinyent que ells sols van demanar tres àrees que gestionar; Cultura, Turisme i la gestió econòmica, que matisava Sanvíctor, “assumiré jo mateix, ja que és el meu ofici” i lamentava “ens han deixat una situació molt complicada i requereix de gran professionalitat”.

Des d’Ens Uneix també tenen clares algunes de les àrees que van a gestionar abans de la reunió definitiva d’aquesta mateixa vesprada.

Afirmava Vila que “nosaltres no teníem prioritats i havíem deixat que foren altres els que escolliren”, però matisa que “vam mostrar el desig de fer-se càrrec de la canera”, una canera que informa “anem a millorar i canviar-li el nom per refugi comarcal”.

A banda també informava que “anem a assumir serveis socials i igualtat”, el que afirma Vila “és una aposta d’Ens Uneix per tractar d’integrar tots els serveis socials de la comarca, que fins ara estan dividits” i matisava que “els pobles necessiten el servei al 100% i amb la nostra experiència creguem que serà possible fer-ho”.

Imatge dels diferents representants municipals presents al plenari comarcal. Levante EMV

Imatge dels diferents representants municipals presents al plenari comarcal. Levante EMV

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00