La Ventana Vall d'AlbaidaLa Ventana Vall d'Albaida
Sociedad | Actualidad

Creu Roja realitza tallers i activitats als pobles més menuts de la comarca.

Gràcies al conveni de Creu Roja amb la Diputació de València ofereixen estes accions als veïns i les veïnes de les localitats de menys de 5000 habitants.

Entrevista a Lorena Garrido i Alicia Folgado. Projecte d'Acompanyament en processos d'inclusió a la Vall d'Albaida.

Entrevista a Lorena Garrido i Alicia Folgado. Projecte d'Acompanyament en processos d'inclusió a la Vall d'Albaida.

10:54

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1717666194672/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ontinyent

Els municipis de menys de 5000 habitants de la Vall d'Albaida gaudeixen dels tallers i activitats que gràcies a un conveni de Creu Roja i la Diputació de València reforça els serveis socials existents i impulsa l'acció social, especialment entre la ciutadania més major. Hem volgut conèixer més sobre este projecte de la mà de Lorena Garrido i Alícia Folgado, tècniques d'intervenció social de l'Assemblea de Creu Roja en Albaida.

Elles estan constantment en contacte amb els equips de serveis socials de les localitats i amb els alcaldes o alcaldesses per desenvolupar dins d'aquest programa accions que ajuden al veïnat en el seu dia a dia, com a estratègies d'estalvi domèstic, tallers de treballs manuals, tallers d'hàbits saludables. En moltes de les propostes que desenvolupen, a algunes persones els ajuda a relacionar-se amb la resta i tenir algun tipus de conversa.

Gràcies al projecte d'Acompanyament en processos d'inclusió, que és com s'anomena les tècniques poden arribar a detectar algun tipus de mancança en les persones que acudeixen i traslladar-ho als respectius equips de serveis socials. Tant Lorena com Alícia han explicat el projecte i han coincidit en la necessitat de tenir voluntariat per poder desenvolupar estes activitats o d'altres als diferents municipis. Escolta l'entrevista clicant al reproductor de la fotografia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00