Sociedad

Comença la temporada d'estiu al Pou Clar d'Ontinyent

Els Amics i Amigues del Pou Clar van realitzar la neteja voluntària del paratge

Imatge d'arxiu del Pou Clar / Fotomicar (Getty Images)

El passat dissabte, l'associació Amics i Amigues del Pou Clar va donar el tret d’eixida a la campanya d'estiu amb una jornada de neteja voluntària al paratge natural del Pou Clar. Durant la jornada, els voluntaris i voluntàries van recollir deixalles, van podar diferents arbres i van retirar troncs acumulats, deixant l'espai en òptimes condicions per als pròxims mesos. A banda, van comptar amb la col·laboració de l'Associació Mediambiental Ontinyent Auró.

L'associació ha valorat aquesta campanya d'estiu com a especialment difícil a causa de la sequera persistent dels últims anys. Segons els Amics i Amigues del Pou Clar, el nivell de l'aigua ha disminuït significativament durant l'últim mes, fet que es pot observar a simple vista per les marques deixades a les roques.

Continuarà la reserva prèvia per accedir al Pou Clar en juliol i agost

Aquest any, es mantindrà la reserva per accedir al Pou Clar. Des de l'associació, es mostren favorables a aquesta mesura per tal de preservar el paratge. "Estem a favor de la reserva per accedir tal com es fa a tots els paratges i és una mesura necessària per mantenir el Pou Clar, evitar massificacions i garantir la seguretat", ha afirmat Dolores Belda, presidenta de l'associació.

Tanmateix, els Amics i Amigues del Pou Clar també han expressat la seua preocupació per les necessitats de la població local. "Fa diversos estius que reclamem mesures perquè la població local no es senta desplaçada. Aquest any, per exemple, vam demanar que la porta del pàrquing de motos estiguera oberta per a la gent del poble que puja en ciclomotor i que es buscara una fórmula pels que anem a entrar i eixir de l’aigua sense estar al paratge tot el dia", ha destacat Belda.

Els Amics i Amigues del Pou Clar continuen treballant per preservar aquest espai natural tan estimat i fan una crida a la col·laboració i la consciència ambiental de tots els visitants per garantir-ne la seva conservació durant els mesos d'estiu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00