Sociedad

Fundación Mutua Levante conclou la setmana cultural '100 anys de Vicent Andrés Estellés' a Alcoi

Unes 250 persones assisteixen a les sis activitats celebrades entre l'auditori de Fundación Mutua Levante i el pub l'Escenari

Pau Miquel Soler, acompanyat per músics, durant l'actuació al pub l'Escenari per tancar la setmana dedicada a Vicent Andrés Estellés. / Fundación Mutua Levante

El passat diumenge 9 de juny es va donar per conclosa la setmana Estellés organitzada per Fundación Mutua Levante al Pub l’Escenari amb el concert de Pau Miquel Soler, qui junt diferents músics van interpretar versos d’Estellés. 100 anys de Vicent Andrés Estellés, organitzada per Fundación Mutua Levante, ha estat una setmana cultural que ha finalitzat amb 6 activitats on han assistit unes 250 persones.

La setmana començava amb un ple absolut a l’auditori de l’entitat amb l’actuació de Dani Miquel per a xiquetes i xiquets on cantaren i ballaren cançons populars i versos d’Estellés. El dimarts continuava amb la presentació de l’antologia poètica Una tendresa oculta (poemes escollits) a càrrec de Jordi Oviedo, qui va parlar de l’estructura del llibre així com del procés de creació, recollida d’informació i línea a seguir al projecte literàri. El tercer dia, 5 de juny, de la mà de Carles Palau, membre de l’equip de producció del capítol dedicat a Estellés al programa Homenatges emés per Àpunt al 2018 i qui junt al patrono de Fundación, Xavi Cortés, participaren en la tertúlia. El dijous s’inaugurà l’exposició Cent anys d’Estellés que romandrà a la sala C fins el 18 de juny i el divendres es dugué a terme una sessió de micro obert on els participants recitaren versos d’Estellés i compartiren vivències i records al voltant del poeta. Finalment, l’acte de cloenda, el concert al pub l’Escenari de Pau Miquel Soler junt als músics Jesús Barranco, Cato, Toni de l’Hostal i Júlia Chiner, interpretant part del seu disc L’amor o la guerra, on l’artista musica versos d’Estellés. Un acte que tingué una gran acollida entre els nombrosos assistents.

Edurne Vaello, gestora cultural de Fundación Mutua Levante afirma que “estem molt contents de la rebuda que ha tingut aquest xicotet homenatge a Estellés, no sols per l’assistència de públic sinó també perquè era una iniciativa necessària a Alcoi en què la gent ha respost amb molta companyonia i entusiasme. Fer cultura és un element clau i vertebrador per articular la societat i des de Fundación Mutua Levante treballem per aportar el nostre granet de sorra a la diversitat cultural dels nostres pobles, així com la seua accessibilitat a tots els col·lectius.”

Una de les activitats celebrades a Fundación Mutua Levante amb motiu de la setmana cultural dedicada a Vicent Andrés Estellés.

Una de les activitats celebrades a Fundación Mutua Levante amb motiu de la setmana cultural dedicada a Vicent Andrés Estellés. / Fundación Mutua Levante

Aquesta setmana cultural ha comptat amb la col·laboració de la Plataforma Cent d’Estellés, la Coordinadora Alcoià – el Comtat pel valencià, Detroit llibres, Universitat d’Alacant- Campus d’Alcoi, Andana editorial, 3 i 4 Edicions, Àpunt mèdia, Pub l’Escenari i la Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació de la Generalitat Valenciana.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00