Sociedad

La Generalitat Valenciana arxiva el projecte de la planta de Biogàs d’Aielo de Malferit

Les pressions ciutadanes, polítiques i socials han provocat que el projecte no continue endavant

Entrevista a Juanra Espí i Kike Guillem. Conselleria arxiva el projecte de la planta de biogàs

Entrevista a Juanra Espí i Kike Guillem. Conselleria arxiva el projecte de la planta de biogàs

09:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1721387694_899_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ontinyent

S’ha acabat el malson a Aielo de Malferit. Finalment la pressió ciutadana i política ha aconseguit que es denegue al municipi la implantació de la planta de biogàs. Així ho informava ahir l’alcalde de la localitat, Juanra Espí.

La Conselleria de Medi Ambient ha arxivat la sol·licitud de l’empresa d’instal·lar-se al polígon industrial dels Serrans, davant l’alegria dels empresaris i els veïns, posant així punt i final a una situació delicada.

L’alcalde d’Aielo de Malferit, Juanra Espí, ha passat per Ràdio Ontinyent per contar-nos amb més detalls aquesta noticia. El primer que ha fet ha sigut “manifestar que ens trobem molt contents. Ahir vaig donar compte del registre d’entrada de la Conselleria on comuniquen que, en base als informes emesos per l’Ajuntament i la compatibilitat urbanística, atén el treball municipal i denega l’autorització ambiental sobre la planta de Biogàs”.

A pesar que el fi de la història està molt a prop, encara queda un últim pas, i és que ens explicava el primer edil que “ara tenim 15 dies d’audiència on l’Ajuntament ha d’emetre un informe on ens manifestem sobre aquest arxiu”, i confirmava que “evidentment el nostre informe es farà sobre la mateixa línia que veníem treballant”, però es conscient, i així ens ho deia que “per part de l’empresa tractaran d’impugnar aquesta resolució i fer tot el possible per instal·lar-la”, mentre que des de l’Ajuntament s’espera que “la Conselleria atenga este últim informe que enviarem i que definitivament es tanque l’expedient, el que suposaria que la planta no s’instale a Aielo”.

Es trobava molt satisfet un Juanra Espí que recordava que “nosaltres des de l’Ajuntament hem anat fent tots els passos legals. Tenim un manament que és el que els veïns d’Aielo ens han donat i és el que hem complit”

Cal recordar que fa poc l’Ajuntament ja va emetre un nou informe desfavorable, en base a la normativa treballada que va entrar en vigor, i basant-se en eixe informe la Conselleria ha atès les reivindicacions municipals per denegar la instal·lació.

El primer edil aieloner afirma que “ens hem d’alegrar. És una bona noticia per a tots. Ha sigut un treball difícil i dur, però també l’hem fet de forma conjunta empresaris, veïns, associacions i grups polítics. Tot s’ha portat endavant des del consens, el que ens ompli més encara”. A banda informa que “continuem treballant amb la modificació d’usos al polígon. Hem convocat a les associacions i als empresaris per a treballar el pròxim dimarts en eixa proposta de modificació que ens han presentat els tècnics per portar-la a debat i fer-la el més participativa possible”.

Com no podia ser d’altra forma, per part dels empresaris del polígon, Kike Guillem ho ha valorat, també als nostres micròfons, de forma “molt positiva, ja que des de finals de gener estàvem vivint un malson. Ara podrem poc a poc tornar a la normalitat i centrar-nos en la nostra activitat diària”.

Ha volgut enviar un últim missatge on ha aprofitat per “agraïr a Juanra que cada dia ens ha anat explicant punt a punt en cada moment. Ens hem sentit recolzats com a empreses des de l’alcaldia”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00