Sociedad

La il·luminació del Monestir Corpus Christi de Llutxent podria arribar en breu

És un dels detalls que es va parlar en la reunió entre Ajuntament i Diputació per continuar amb les millores del BIC

Entrevista a Xaro Boscà. Reunió amb la Diputació per noves millores al Monestir del Corpus Christi de Llutxent

Entrevista a Xaro Boscà. Reunió amb la Diputació per noves millores al Monestir del Corpus Christi de Llutxent

12:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1721733552_130_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ontinyent

La Diputació de València i l’Ajuntament de Llutxent continuen reunint-se de forma periòdica per tractar el gran monument que tenen en comú, el Monestir de Corpus Christi de Llutxent, el que segons l’alcaldessa de la localitat “és un dels monuments més importants i de més envergadura que té en propietat la Diputació de València”.

Xaro Boscà ha passat per la nostra emissora i ens ha comentat que “estem molt agraïts a la Diputació de València”, ja que recorda “abans que compraren el Monastir era de propietat privada, i si no s’haguera donat eixa compra, segurament no existiria ja”, però matisa “encara queda molt per fer i nosaltres anem a insistir”.

El Monestir del Corpus Christi és un dels grans atractius no sols de Llutxent, sinó de tota La Vall d’Albaida i la província de València i és un edifici on s’ha fet molta rehabilitació, però segons afirma Boscà, “el nostre treball és no parar fins que estiga tot rehabilitat”.

Il·luminació del Monestir

En l’última de les reunions es va parlar sobre alguns temes necessaris d’actuar ja. Un d’ells és la il·luminació, ja que a pesar que una part de l’interior del monument està correctament il·luminada, Boscà afirmava que “la part superior necessita més llum”, però sobretot “en l’exterior és on més falta fa, ja que quan cau el sol, l’edifici es queda completament fosc i no es veu”.

El Monestir Corpus Christi és un BIC propietat de la Diputació, pel que no serveix qualsevol il·luminació, sinó que ha de ser alguna concreta que ha d’acceptar la Comissió de Patrimoni de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana, el que segons la primera edil de Llutxent “provoca que es ralentitze el projecte degut al gran embós que actualment tenen”.

Segons informava la Diputada Reme Mazzolari a Xaro Boscà, s’espera que es licite el projecte abans d’acabar estiu i s’invertirà al voltant dels 1.2 i 1.5 milions d’euros.

Rehabil·litacions necessaries

A banda de la il·luminació, també hi ha altres detalls necessaris, com son algunes actuacions de manteniment. Parlava per exemple de la fasana de l’església o sobretot la teulada del claustre on algunes teules s’han trencat i estan presentant goteres, un fet que “s’ha de subsanar abans que es faça malbé”, afirmava Boscà.

A banda parlava la primera edil de la necessitat de “consolidació i restauració de gran part de l’edifici, ja que és molt gran. Hi ha actuacions fetes, però no acabades. Necessitem per exemple el contrafort de l’església o rehabilitar algunes zones a les que es va donar inici el projecte, però no es va finalitzar”.

Finalitzava Boscà parlar de la seua voluntat de “posar en utilitat totes les parts del Monestir” i per a això matisava, “hi ha zones que necessiten consolidació per poder ser utilitzades i necessiten una actuació urgent. Als serveis hi ha zones que els podríem donar utilitat, però no estan acabades de restaurar, no estan condicionades per tenir utilitat”.

L’objectiu final que confessava l’alcaldessa és que el monestir “puga ser autosuficient al manteniment”, és a dir, “encaminar-lo a un ús turístic perquè el Monestir siga una joia visitable que es puga mantenir i millorar, però autosuficient per poder gaudir-lo en àmbit turístic i monumental”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00