Hoy por Hoy la Vall d'Albaida
Sociedad

L'alcaldessa de Guadasséquies participa a l'Encontre Nacional de Dones Autoritats Locals d'Equador

Virginia Contreras ha viatjat fins a Quito per a formar part d' un projecte del Fons Valencià per la Solidaritat.

Entrevista a Virgina Contreras. Encontre Nacional Dones Autoritats Locals Equador

Guadasséquies

L'alcaldessa de Guadasséquies ha format part del projecte "Tejiendo el Empoderamiento de Mujeres Autoridades Locales Electas", un projecte del Fons Valencià per la Solidaritat (l’entitat dels ajuntaments valencians per a treballar conjuntament per la cooperació internacional des de l’àmbit local), cofinançat per la Direcció General d’Inclusió i Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat Valenciana i que compta amb la col·laboració de la contrapart Centro Ecuatoriano para la Promoción y Acción de la Mujer (CEPAM).

Després de tornar de l'Equador, Virginia ha passat per l'estudi de Ràdio Ontinyent al Programa de Hoy por Hoy per a contar-nos de primera ma com ha sigut la seua experiència: "Tot el que puc dir-vos es positiu, Guadasséquies va entrar a formar part a principis d'aquest any i per a mi ha sigut tot un orgull portar fins a l'Equador el municipi de Guadasséquies" afirmava.

Aquesta iniciativa, emmarcada en el projecte del Fons Valencià per la Solidaritat, busca potenciar la igualtat de gènere i les capacitats de gestió de les dones en càrrecs polítics. Virginia ens ha parlat sobre una de les conferències on va poder explicar, com a alcaldessa de Guadasséquies, com es treballa la igualtat al municipi desde el propi ajuntament.

En definitiva, per a Virginia, ha sigut una experiència molt gratificant i ha volgut concluir incidint en la importància de seguir treballant desde les institucions per a que les dones participen en la política local: "Voldria donar les gràcies a l'equip tècnic i a la gerència del Fons per la bona organització i per permitir-me viure aquesta experiència que m'ha enriquit a nivell personal i professional".

Pots escoltar l'entrevista completa a Virginia Contreras clicant en el reproductor que apareix en la imatge de la notícia.