Hoy por Hoy la Vall d'AlbaidaHoy por Hoy la Vall d'Albaida
Sociedad

Els ontinyentins Lourdes i José tornen del seu viatge de cooperació humanitària

Lourdes Rubio i José Gandia finalitzen amb èxit el seu viatge als poblats de Benín.

Entrevista a Lourdes Rubio i José Gandia. Viatge de cooperació a Benín.

Entrevista a Lourdes Rubio i José Gandia. Viatge de cooperació a Benín.

15:01

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1722343286_479_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ontinyent

El matrimoni ontinyentí, junt amb el seu equip, han culminat amb èxit el seu viatge de cooperació humanitària per ajudar a les famílies de Cotonou i Tchatchegou, dos poblats de Benín, a l'Àfrica Occidental. Un projecte que té com a objectiu facilitar material humanitari com roba, sabates, material escolar i sanitari i menjar no perible a les famílies més necessitades.

Lourdes i José s'han mostrat molt emocionats en el que ha sigut "el viatge de les nostres vides", com ens han contat. Un viatge en el qual han participat molts voluntaris i on la gent solidària també ha tingut el seu lloc, ja que, abans d'iniciar-lo, van organitzar una campanya de recollida de material i un dinar solidari a favor dels xiquets de les pedreres de Tchatchegou.

Lourdes i José ens han contat la trista situació que viuen els menors que estan a les pedreres: "hi ha xiquets des dels 5 anys picant pedra", un acte que fan per ajudar les seues famílies a obtindre ingressos. El projecte està traient als xiquets de les pedreres i duent-los al Centre Social que es va inaugurar el 2019 gràcies a l'auspici del Capítol de Gran Canària i la Fundació Mensajeros de La Paz.

Els ontinyentins ens han contat el seu recorregut pels diferents municipis de Benín i han incidit en les diferències que hi ha entre els poblats rurals i els més desenvolupats. Lourdes ens contava que la mitja de fills als poblats rurals és de 7, el que resulta un problema a l'hora de mantindre la família en condicions, mentre que als municipis més desenvolupats la mitja de fills per família és de 3.

En nom de l'organització i de tots els voluntaris, Lourdes i José han deixat clar que tot el que fan està fet amb respecte i sense intenció de canviar els costums i la cultura dels poblats. I ha afegit: "Un canvi no es pot fer d'un dia per a un altre, s'ha de treballar". El viatge ha finalitzat, però l'ajuda humanitària no s'acaba, ja que estaran en contacte amb un voluntari que serà l'encarregat de rebre cada quatre mesos una quantia de diners que es destinaran a seguir comprant aliments no peribles per a les famílies més necessitades.

José i Lourdes han volgut donar les gràcies a totes i cada una de les persones que han format part d'aquest projecte humanitari.

Podeu escoltar l'entrevista completa clicant en el reproductor que apareix en la imatge d'aquesta notícia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00