Directo

ENTREVISTA RODRI Sigue en directo la entrevista en 'El Larguero' a Rodri, el ganador del Balón de Oro

Sociedad

Ontinyent aposta per transformar la societat des de la igualtat amb fons europeus

L'Ajuntament ha aconseguit un dels únics 20 projectes del programa CERV

Entrevista a Juan Pablo Úbeda. Projecte Europeu d'Igualtat 'Stereotype trap'

Entrevista a Juan Pablo Úbeda. Projecte Europeu d'Igualtat 'Stereotype trap'

04:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1722514335_326_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ontinyent

Ontinyent està d’enhorabona. Una vegada més la ciutat ha aconseguit una subvenció europea per continuar transformant la ciutat, sols que amb un matís, en aquesta ocasió, en lloc de transformar Ontinyent mitjançant obres visibles, ho farà mitjançant un projecte d’igualtat que busca transformar la societat ontinyentina.

La ciutat ha vist aprovat el seu projecte ‘Trampa d’estereotips (Stetreotype trap): abordar els estereotips de gènere en el treball domèstic i cures familiars’, un projecte europeu d’igualtat de gènere que forma part del CERV (Ciutadania, Igualtat, Drets i Valors Democràtics). De tota la Unió Europea, sols s’han acceptat 20 projectes, i aquest d’Ontinyent, amb un 95 sobre 100 de puntuació, és un d’ells, pel que arribaran a la ciutat pràcticament 346.000 euros per posar en marxa un projecte de dos anys de durada.

Objectiu del programa

L’objectiu que busca l’Ajuntament d’Ontinyent amb aquest programa és molt clar. Impulsar des de les escoles una Campanya Internacional per combatre els treballs estereotipats de gènere, tal com el treball domèstic i de cures familiars.

És una campanya basada en l’educació amb perspectiva de gènere per introduir plans educatius a les escoles per a promoure la igualtat i desconstruir els rols tradicionalment assignats a xiquetes i xiquets.

Els objectius específics del projecte són:

- Investigar els factors socioculturals que afecten la bretxa de gènere en la cura i tasques domèstiques des del punt de vista jove

- Dissenyar un itinerari de capacitació a les escoles que aborde la co-responsabilitat en l’àmbit privat

- Conscienciar sobre la co-responsabilitat familiar des d’edats joves

Fases del projecte

El projecte constarà de tres fases:

- Una fase d’investigació i anàlisi a través d’estudis actuals, estadístiques publicades i enquestes que faran els 8 països participants

- Una fase de tallers d’aprenentatge a les escoles per treballar les causes profundes de la bretxa de gènere en treballs domèstics i cures familiars

- Una fase de sensibilització a través de campanyes de ‘Street marketing’, és a dir, màrqueting al carrer utilitzant espais i mobiliari públic per apropar els resultats dels tallers a tots la ciutadania.

Participants del projecte

Aquest projecte, que com hem comentat estarà format per 8 països representats per entitats públiques o privades, estarà coordinat per l’Ajuntament d’Ontinyent i comptarà com a entitats sòcies amb l’Ajuntament de Grande-Synthe (França), l’Ajuntament d’Alba Iulia (Romania), l’Ajuntament de Lousada (Portugal), l’Ajuntament d’Athinenour (Xipre); l’ONG Fattoria Pugliese Diffusa (Itàlia), el Centre de formació BCLL (Bulgària) i el Centre de formació de Celje (Eslòvenia) Amb aquest últim, precisament, ja s’ha treballat en anteriors projectes.

D'entre els 120 alumnes escollits d'Espanya per formar part del projecte, tots ells son alumnes de centres ontinyentins.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00