Hoy por Hoy la Vall d'Albaida
Política

Bocairent reforma tres parcs del municipi amb el finançament de la Diputació de València

L'Ajuntament de Bocairent ha dut a terme una reforma integral del parc del carrer Dos de Maig i dels parcs de Cervantes i de la Derrota.

Entrevista a Xavi Molina. Reforma dels parcs de Bocairent.

Bocairent

Bocairent segueix millorant les seues zones verdes i, després de la reforma integral dels parcs de Cervantes i de la Derrota, ara ha finalitzat la del parc del carrer Dos de Maig. En aquest cas, el projecte impulsat per l’Ajuntament ha suposat la reconfiguració de tot el terreny i la generació d’espais diferenciats per a atendre les necessitats de diversos perfils d’usuaris, que ja poden fer-ne ús després que s’obrira al públic dilluns passat.

L'alcalde de Bocairent, Xavi Molina, ha estat al programa de Hoy por Hoy per a contar-nos com han evolucionat les obres: "La millora dels parcs i de les zones verdes va ser un objectiu prioritari en la pasada legislatura i també en la d'ara, vam reformar primer el parc del carrer Cervantes, després el de la Derrota i ara finalitzem el del carrer Dos de Maig, que ja està obert al públic".

Molina ha parlat sobre la distribució i disseny dels parcs: "S'ha dissenyat perquè hi haja una zona de descans i una zona d'activitat, sempre pensant en els diferents perfils d'usuaris". A més, el disseny va comptar amb un procés de participació ciutadana tant pel Plenari Infantil, que representa als xiquets i les xiquetes del municipi, com pel procés obert a la ciutadania. L'alcalde ens ho explicava: "A partir d'unes reunions obertes al públic el tècnic redactor del projecte va escoltar totes les aportacions de la ciutadania".

La reforma integral del parc del carrer Dos de Maig s’ha finançat a través del Pla d’Inversions 2022-2023 de la Diputació de València i ha tingut un cost de 119.705,01 euros. A més, des de l’Ajuntament de Bocairent, avancen que també volen aconseguir finançament provincial per a la creació d’una nova zona verda; en aquest cas, situada a l’inici del carrer Batalla de Lepanto.

Podeu escoltar l'entrevista completa a Xavi Molina clicant en el reproductor que apareix a la imatge d'aquesta notícia.