Hoy por Hoy la Vall d'AlbaidaHoy por Hoy la Vall d'Albaida
Ocio y cultura

Ontinyent acollirá enguany l'Aplec de Danses de la Vall d'Albaida

L'encontre de dansadors i dansadores dels pobles de la Comarca de la Vall d'Albaida se celebra per tercera vegada a Ontinyent.

Entrevista a Joan Martí, Elena Silvestre i Àngels Muñoz. Aplec de Danses 2024.

Entrevista a Joan Martí, Elena Silvestre i Àngels Muñoz. Aplec de Danses 2024.

17:50

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1723555172_344_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ontinyent

La 45ena edició de l'Aplec de Danses de la Vall d'Albaida ja té data i lloc d'ubicació. Tindrà lloc el dissabte 21 de setembre al Carrer Sant Antoni d'Ontinyent. La regidora de Festes, Àngels Muñoz, ens ha contat que des de l'Ajuntament ja s'està preparant tota l'organització per a l'acte i el posterior sopar.

Als estudis de Ràdio Ontinyent han estat Joan Martí i Elena Silvestre, balladors de danses a Ontinyent i membres de la Comissió Organitzadora de l'Aplec de Danses. Elena ens contava que ella fa poc de temps que està al món de les danses, però quan li van proposar formar part de la Comissió no s'ho va pensar i va dir que sí. A més, Joan, ens ha parlat sobre la seua experiència: "Jo porte ixint a les festes des de menudet quan ja participava en les danses del carrer Sant Antoni". El ballador ha afegit que ha ballat als aplecs des de l'any 1981.

Es tracta d'un dels aplecs més antics de la Comunitat Valenciana, Joan ens ha contat com va sorgir: "José Antonio Benavent, un home de Quatretonda, va voler reviure les danses de tota la vida, i va recórrer els pobles de la comarca de la Vall d'Albaida amb el seu cotxe per a organitzar un encontre on participaren els balladors de danses" afegia.

Des de la Regidoria de Festes d'Ontinyent s'ha donat suport a la comissió per organitzar l'acte. Àngels Muñoz, regidora de festes, ha volgut parlar en nom de l'Ajuntament: "Els que fan tota la feina, donen les idees i organitzen les reunions són ells, la comissió". Àngels ha afegit que junt amb el seu company, el regidor de Cultura, Àlex Borrell, han acudit a diferents reunions per donar suport i estar assabentats de com evoluciona l'organització".

Joan i Elena han volgut donar les gràcies a les Institucions que fan possible aquests tipus d'encontre: "Gràcies a l'Ajuntament i la Mancomunitat podem fer la festa".

Si voleu conèixer més curiositats i informació sobre l'Aplec de Danses de la Vall d'Albaida vos convidem a escoltar l'entrevista completa a Joan Martí, Elena Silvestre i Àngels Muñoz clicant en el reproductor que apareix a la imatge d'aquesta notícia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00