Hoy por Hoy la Vall d'AlbaidaHoy por Hoy la Vall d'Albaida
Ocio y cultura

El Santíssim Crist de l’Agonia tornarà a l’Ermita de Santa Ana en Mig Any de Festes després de les reformes

Les obres tenen un pressupost de 218.000 euros i es preveu que durin 4 mesos

Entrevista a Antonio Ferrando, Vicent Palop i Vicent Pla. Restauració Ermita de Santa Ana i processo del Santissim Crist de l'Agonia.

Entrevista a Antonio Ferrando, Vicent Palop i Vicent Pla. Restauració Ermita de Santa Ana i processo del Santissim Crist de l'Agonia.

09:46

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1724402195_148_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ontinyent

Les obres de reforma de l'ermita de Santa Ana d'Ontinyent està previst que comencin el pròxim 2 de setembre, segons van informar Antonio Ferrando, rector de la Parròquia de Sant Carles, Vicent Palop, arquitecte encarregat de les reformes, i Vicent Pla, president de la Societat de Festers, durant la programació especial emesa ahir a Ràdio Ontinyent en el marc de les Festes de Moros i Cristians.

Es preveu una Pujà extraordinària coincidint amb el Mig Any de festes, tal com ja es va fer a les reformes realitzades en els anys 1081-82. Com a cloenda de les festes, es portarà a terme una processó especial amb la sortida de Sant Carles, encara que està pendent de decisió si la imatge de Santa Ana també serà traslladada a causa de les seues grans dimensions.

Les reformes planejades inclouen millores parcials en la coberta, l'adequació de l'interior, la restauració de la façana i l'increment de l'accessibilitat de l'ermita. Es calcula que el projecte tindrà una durada aproximada de quatre mesos, durant els quals el Santíssim Crist de l'Agonia romandrà temporalment a la Parròquia de Sant Carles, ja que no podrà completar la seua tornada habitual.

El cost total del projecte de reforma s'estima en 218.000 euros. Vicent Pla, president de la Societat de Festers, encoratja a la col·laboració ciutadana, oferint làmines del Santíssim Crist de l'Agonia a un preu de 10 euros, disponible ja per a la compra. A més, s’han habilitat Bizum al 09990 per a rebre donacions voluntàries en suport a la restauració de l'ermita.

Escolta l'entrevista sencera clicant al reproductor de la fotografia d'esta notícia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00