Hoy por Hoy la Vall d'AlbaidaHoy por Hoy la Vall d'Albaida
Historia

La primera promoció de les festes d'Ontinyent data de 1903

Fa més de 120 anys que gràcies al president de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l'Agonia Ontinyent va promocionar les seues festes

Entrevista a Alfred Bernabeu. Primera promoció Festes Ontinyent

Entrevista a Alfred Bernabeu. Primera promoció Festes Ontinyent

06:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1724662889779/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ontinyent

Alfred Bernabeu, cronista oficial d'Ontinyent, com cada any ha estat amb nosaltres per a contar-nos un fet històric de les festes d'Ontinyent. Aquesta vegada, ens n'anem fins a l'any 1903, 120 anys arrere, quan José Sanferri, president de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l'Agonia va tenir la iniciativa de promocionar les festes d'Ontinyent.

Alfred, com a cronista, ens ho contava: "El president va convidar a les festes a un reporter jove que li deien Maximilià Thous, conegut per ser autor de la lletra de l’himne de la regió, a acudir a les cabiles, sopar i gaudir de la música".

L'any 1935, Manuel Belda recorda a un article com Maximilià Thous recordava la seua joventut a una producció filmada a Ontinyent, la ja coneguda pel·lícula "Moros y Cristianos", una pel·lícula en blanc i negre com dèiem de Maximilià Thous, rescatada per la cinematografia valenciana els anys 80. Alfred ha recomanat a tot el món veure aquesta pel·lícula per conèixer part de les fonts i els orígens de les festes d'Ontinyent: "Hi ha escenes filmades de l'any 1926, és molt curiós veure les comparses i els ontinyentins d'aquell temps".

Una pel·lícula que podeu veure en la plataforma de YouTube, i en la que com ens ha dit Alfred Bernabeu "sabreu perquè diu que alguna vegada haurien de guanyar els moros".

Si cliqueu ací podreu veure també la pel·lícula.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00