Hoy por hoy matinal la Vall d'Albaida
Sociedad

Una imatge de Crist a l'ambaixada cristiana sembra la polèmica a Ontinyent

Tant l'ambaixador cristià com Antonio Ferrando Martí, rector de la Parròquia Sant Carles, han realitzat un comunicat

Imatge del Santíssim Crist de l’Agonia a l’Entrada cristiana del darrer divendres

L’eixida d’una rèplica de la imatge del Santíssim Crist de l’Agonia en l’Entrada de Moros i Cristians ha provocat una polèmica a Ontinyent.

Antonio Ferrando Martí, cura de la Parròquia Sant Carles, ha realizat un comunicat que deia així: “En la desfilada de l'Entrada de Moros i Cristians d'enguany, crec que la majoria dels assistents quedem contrariats en veure, dins de l'Ambaixada Cristiana, una rèplica de la Imatge del Santíssim Crist de l'Agonia simulant una processó. Abans de res, vull posar de manifest com a rector de sant Carles i Assistent religiós de la Societat de Festers, que en cap moment he donat aprovació a este acte”.

Encara que des de la Parròquia entenen que no va haver-hi mala fe, sí que creuen que processionar la seua imatge a l’entrada ha estat desencertat. En paraules seues “no és ni el lloc ni el context per a això, sobretot pel Misteri de fe que representa”.

A més, han afegit que: “La devoció al Santíssim Crist té moments d'expressió pública que són únics, com és el cas de la “Baixà”, la Processó o la Pujada de la Sagrada Imatge a Santa Anna. Tots ells estan perfectament integrats en la Festa. La Imatge del Santíssim Crist mai pot ser un mitjà per a sostindre, com ha sigut el cas, un argument de novel·la històrica elaborat per l'Ambaixada, més quan hi havia la possibilitat de recórrer a altres elements per a mostrar de manera plàstica el que es pretenia transmetre.” Des de la parròquia han lamentat l’ocorregut i han convidat a promoure una reflexió sobre l’ocorregut.

Punt de vista de l'ambaixador

Per la seua part, l’ambaixador s’ha manifestat també amb este comunicat: “Ateses les declaracions realitzades per la Real Parròquia de Sant Carles sobre la rèplica del Morenet, us informem que no es va a fer cap mena de contestació per tal de no avivar la polèmica”.

Una polèmica que ha provocat diferents opinions entre els ontinyentins i les ontinyentines.