Hora 14 la Vall d'Albaida
Salud y bienestar

L'Hospital d'Ontinyent fa un nou pas cap avant

Sanitat adjudica per 2,1 milions d'euros l'adquisició d'equipament per al nou centre sanitari

Sanitat avança en la posada en marxa del nou Hospital d'Ontinyent i adjudica per 2,1 milions d'euros l'adquisició d'equipament

La Conselleria de Sanitat ha adjudicat per 2,1 milions d'euros durant este estiu l'adquisició d'equipament i materials necessaris destinats als nous servicis assistencials del nou Hospital d'Ontinyent.

En concret, esta setmana s'ha adjudicat per un import de 1,4 milions d'euros el subministrament i instal·lació de material instrumental i equipament destinats als cinc nous quiròfans amb els quals comptarà el nou hospital i que estaran dotats d'alta tecnologia.

Així mateix, el mes de juliol passat es va adjudicar per un import de més de 700.000 euros el subministrament de material instrumental quirúrgic per a l'Àrea de Consultes Externes, Urgències i l'Àrea Quirúrgica, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha afirmat que esta adjudicació suposa "un pas més" per a complir amb el compromís de finalitzar les obres de l'àrea quirúrgica abans que finalitze l'any i avançar així en la posada en marxa del nou Hospital d'Ontinyent, que està previst que entre en funcionament en 2025.

Estes obres es van reprendre al setembre de 2023, atés que la Conselleria de Sanitat va dur a terme una revisió del projecte inicial i va constatar la "falta de servicis essencials" per a prestar "una adequada" atenció sanitària a Ontinyent, com són els quiròfans, el servici d'esterilització, cafeteria, i dos sales blanques de preparació de fàrmacs.

Tot això, ha portat a incrementar el pressupost inicial en 6,2 milions d'euros per a incorporar estos servicis assistencials, per la qual cosa la inversió en la construcció d'este nou centre ascendix a més de 46 milions d'euros.

Gómez ha destacat que la "detecció d'estes mancances" en el projecte inicial posa de manifest "la falta de rigor de l'anterior equip a l'hora de projectar noves infraestructures sanitàries al no contemplar servicis assistencials bàsics i necessaris per a oferir una bona atenció sanitària".

Per això, ha subratllat, el nou projecte "dota al futur hospital d'una cartera de servicis adequada a la demanda assistencial i d'un equipament d'alta tecnologia perquè els ciutadans d'Ontinyent puguen rebre assistència en la seua localitat, sense necessitat de desplaçar-se a altres centres sanitaris". De fet, es contempla la incorporació d'una nova ressonància magnètica d'última generació.

En este sentit, a més de tot l'equipament adjudicat fins ara, per al present exercici pressupostari es treballa ja en la contractació específica d'equipament per a radiologia per valor de més de 2,2 milions d'euros, que dotarà a l'hospital de l'última tecnologia en radiodiagnòstic. La previsió fins a final d'any és adjudicar l'adquisició de diferents subministraments fins a aconseguir els 9,7 milions d'euros en equipament per al nou centre.

Nou material quirúrgic

L'expedient de contractació per valor de 1,4 milions d'euros que ha sigut adjudicat es dividix en 12 lots, als quals han pogut optar les empreses que es faran càrrec del subministrament i la instal·lació d'estos equips de l'àrea quirúrgica.

D'esta manera, el lot 1 contempla el subministrament de motors quirúrgics; el lot 2 consta d'equips d'anestèsia i ventilació; el lot 3 consistix en l'adquisició de taules quirúrgiques; el lot 4 són equips de laparoscòpia, histeroscópies, artroscòpies i resectors; el lot 5 inclou una torre d'artroscòpia i el lot 6 diversos equips quirúrgics.

Així mateix, el lot 7 consta d'un generador electrobisturí quirúrgic, el lot 8 un electrobisturí per a consultes, el lot 9 inclou un equip quirúrgic d'urologia, el lot 10 inclou dispositius per a intubació endotraqueal, el lot 11 un capnógrafe i el lot 12 contempla la gestió informatitzada dels quiròfans.

El nou Hospital d'Ontinyent estarà dotat dels servicis d'Hospitalització i servicis generals, bloc d'accessos i Consultes Externes, bloc Quirúrgic, Maternitat, Radiodiagnòstic i Urgències. El centre ampliarà la seua capacitat assistencial en incorporar nous servicis i ampliar els existents.

Este hospital disposarà de 80 llits projectats en 48 habitacions d'ús individual i 16 habitacions dobles i l'àrea de Consultes Externes es compon de 26 consultes. El nou centre prestarà assistència especialitzada a més de 54.000 pacients de les següents poblacions del departament de salut: Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Atzeneta d'Albaida, Bèlgida, Benissoda, Bocairent, Bufali, Carrícola, El Palomar, Fontanars dels Alforins i Ontinyent.