Hoy por Hoy Alcoy
Ocio y cultura
TRAGALUZ

Elisa Guillem indica que tot està enllestit per a la Mostra de Teatre d'Alcoi que s'anuncia amb el cartell de Gloria Segura

La ciutat serà l'epicentre de les arts escèniques del 21 al 25 d'octubre amb la representació de 22 obres i alguns dels seus protagonistes ens avancen en Tragaluz què podrem veure als escenaris

Tragaluz- Entrevista a Elisa Guillem, regidora de Cultura, i a Gloria Segura Jordá, autora del cartell de la Mostra de Teatre d'Alcoi 2024

Alcoi

La XXXIII Mostra de Teatre d'Alcoi està a punt d'entrar a escena així que, en aquestos compassos previs, hem rebut la visita a Tragaluz de la regidora de Culutra. Elisa Guillem ha destacat que tot està enllestit i el proper dilluns s'alçarà el teló de l'escenari alcoià que rebrà molta activitat fins al divendres 25 d'octubre. Un certamen de referència al que assistiran més de 200 professionals, entre programadors autonòmics i nacionals, distribuïdors, productors, artistes o periodistes, a més del públic en general per veure les 22 obres programades entre teatre, dansa, circ o màgia.

Els teatres Calderón, Principal, Salesians, Centre Culutral i Pub l'Escenari acolliran les representacions pero, a més, a l'edició de 2024 l'escenari a l'aire lliure guanya protagonisme i a la Plaça de Dins o al Pati de l'IVAM CADA es podrà gaudir de les arts escèniques. A la pàgina web de la Mostra de Teatre d'Alcoi es pot conèixer, al detall, la programació per a un certamen que des d'abril s'anuncia amb el cartell de Glòria Segura Jordá. L'artista plàstica i visual ha compartit amb els oients de Tragaluz com està vivint aquest experiència. Com es sent al veure la imatge que ella ha creat i que fa un homenatge al teatre clàssic i als espectadors.

Primera jornada

Una activitat professional encetarà la jornada el dilluns 21 d'octubre que seguirà amb l'estrena, a les 20 hores, d'Ibers. Històries d'abelles, reines i abellots de La Dependent al Teatre Principal.

A les 22:30 hores les mirades aniran a la representació de Maleïdes Dames en el Teatre Calderón d'Alcoi. Arden producciones presenta aquesta obra escrita per Chema Cardeña, i qui ha passat per Tragaluz. És un espectacle que fa una revisió crítica sobre el Bovarisme, fenomen psicològic tradicionalment atribuït a les dones, resultat de la insatisfacció que provoca el contrast entre les seues ambicions i la realitat. Una història en què, per primera vegada, Madame Bovary, Ana Karenina i La Regenta es reuneixen, ja madures, per contar la seua propia història amb perspectiva de gènere i reflexionen sobre si hagueren tingut el mateix final sent homes.

Foto de Juan Terol

Tragaluz-Entrevista a Chema Cardeña, autor de 'Maleïdes dames' que es representarà en la Mostra de Teatre d'Alcoi el dilluns 21 d'octubre

Segona jornada

El dimarts 22 d'octubre, la Mostra de Teatre continuarà a les 10 hores amb la representació de Don Roberto, de Roberto Hoyo, en el Teatre Salesians. a 11:30 hores en el Centre Cultural serà la funció de David de Paco Zarzoso i per la vesprada, i per primera vegada, visitarà la Mostra la companyia Qabalum per a interpretar la peça de dansa La medida que nos ha de dividir de Lucía Burguete i Diego Pazó. Aquest ha estat en el suplement cultural de Ràdio Alcoi explicant que durant la pandèmia van crear la coreografia i el dimarts, a les 18 i 19 horas, es podrà veure al pati de l'IVAM CADA Alcoi.

Foto de Qabalum

Tragaluz-Entrevista a Diego Pazó, un dels creadors de la peça de dansa "La medida que nos ha de dividir" que estarà a la Mostra de Teatre d'Alcoi el dimarts 22 d'octubre

La jornada es tancarà amb la funció de L'Oroneta de Guillem Clua, a les 20 hores, al Teatre Principal i Divinas palabras de Ramón Mª del Valle-Inclán amb versió de Ricardo Iniesta serà protagonista, a partir de les 22:30 hores, en el Teatre Calderón.

Tercera jornada

Princeses, cavallers i dracs. El dia que deixàrem de ser xiquets de Jerónimo Cornelles i Guadalupe Sáez estrenarà la tercera jornada de la Mostra de Teatre d'Alcoi. Serà el dimecres 23 d'octubre al Teatre Salesians. En el Centre Cultural, a les 11:30 hores, Nacho Diago representarà Aluzina i a les 18 hores, a la Plaça de Dins, serà Zenen d'Isabel Abril i Irene Ballester. Aquest escenari a l'aire lliure rebrà, a les 18:45 hores, la funció de Rara avis de Jacob Gómez. La Canadiense presenta 2030 en el Teatre Principal a les 20 hores i a l'última representació del dia será a les 22:30 hores al Teatre Calderón amb Los lunes al sol d'Ignacio del Moral i Javier Hernández-Simón. És la versió escènica de la pel·lícula de Fernando León de Aranoa, retrat de la competitivitat del mercat laboral, la manca d'oportunitats i de com afecta la pressió social a les relacions personals i l'autoestima.

En Tragaluz hem parlat amb José Luis Torrijo, un dels actors/intèrpret en aquesta obra, que ha donat un tast del que es podrà veure a l'escenari alcoià.

Foto de Sergio Parra

Tragaluz-Entrevista a José Luis Torrijo, un dels actors de l'obra "Los lunes al sol" que es representarà el dimecres 23 d'octubre en la Mostra de Teatre d'Alcoi

En la pàgina web de la Mostra de Teatre d'Alcoi està, amb més detall, tota la programació i la possibilitat de comprar les entrades online. La taquilla del Teatre Calderón també està a disposició dels espectadors per aconseguir la localitat amb la que gaudir de molt d'art.