L’oratge… què està passant?
José Cantó, doctor en Física i Didàctica de la Ciència, explica en De Ciència Certa la visió científica dels fenòmens meteorològics
De ciència certa (12/11/2024)
27:26
Compartir
El código iframe se ha copiado en el portapapeles
<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1731420288153/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Alcoy
El clima és el tema de conversa que mai falta en les trobades casuals. Ha pres un gir una miqueta dramàtic en les últimes setmanes en què els fenòmens climàtics semblen haver-se tornat una mica més extrems i imprevisibles.
La DANA és un fenomen cada vegada més recurrent que desperta interrogants sobre la seua naturalesa i les seues implicacions en el canvi climàtic. José Cantó, doctor en Física i Didàctica de la Ciència explica en De Ciència Certa que és una DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts), i la seua evolució.
En l'apartat de les Curiositats conta com l'acrònim espanyol DANA es va triar en homenatge al meteoròleg Francisco García Dana qui va ocupar la direcció del Centre de Predicció de l'Institut Nacional de Meteorologia des de 1979 fins a la seua mort en 1984.
La Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la UPV centra els titulars amb les activitats de la seua 21 edició. El certamen tindrà lloc entre el 18 i el 29 de novembre.
En finalitzar resol la pregunta del mes passat sobre la base que va captar el alunizaje del 20 de juliol de 1969 de Neil Armstrong i Buzz Aldrin dels primers humans a posar-se en la Lluna. La base La Tranquil·litat que estava a Madrid era l'única que tenia visibilitat durant el alunizaje. Carlos González va ser un dels enginyers a Espanya que van ajudar a donar cobertura a l'Apol·lo 11, quan la comunicació entre els astronautes i el centre de control de Houston s'interrompia a causa de la rotació de la Terra.
Per al mes de desembre la pregunta és sobre la base científica de la frase de 'Per Santa Llúcia, un pas de puça'.