Economía y negocios

Rècord de visitants a Barcelona el 2010

Turisme de Barcelona alerta que no es pot morir d'èxit i que cal buscar fòrmules per què es mantingui aquest creixement

Malgrat la crisi, Barcelona va rebre l?any passat més turistes que mai superant per primera vegada els 14 milions de pernoctacions. La despesa global també va crèixer. La capital catalana es converteix així en la quarta ciutat europea amb més turistes per darrere de Londres, París i Roma.

El 2010 Barcelona va assolir xifres històriques en nombre de visitants: 7.133.524 turistes i gairebé el doble de pernoctacions: 14.047.396. Segons el president del comitè executiu de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, aquest 2011 va camí de fer un nou record si es mantenen les xifres dels tres primers mesos de l'any. Això sí, Gaspart vol evitar morir d'èxit i ja ha començat a parlar amb empreses com Renfe, l'Aeroport del Prat o les concessionàries d'autopistes perquè contribueixin en la promoció del turisme a la capital catalana. De fet, per Gaspart serà molt important aconseguir ingressos a partir de 2012, que és quan les empreses ja no estaran obligades a pagar una quota a les Cambres de Comerç. Això suposarà una baixada en els ingressos de Turisme de Barcelona, perquè un 5% del seu pressupost ve d'aquest fons: de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Per primera vegada els turistes estrangers que més han visitat la capital catalana durant el 2010 són els francesos, amb els italians per darrere, els Estats Units i el Regne Unit. Els motius, són les fires, els congressos o les vacances. Pel que fa als diners que s'han gastat els turistes, destaca que cada francès s'ha gastat al dia 97 euros sense contar l'allotjament. El global de la despesa també ha crescut respecte l'any passat. I Per cert que desde Turisme de Barcelona lloen la feina d'Spanair i asseguren que cal una companyia que aposti pel Prat com a HUB.

Promocionar Barcelona des del Barça

Dins dels projectes de promoció futurs, l'Ajuntament de Barcelona porta un any redactant un document amb el Futbol Club Barcelona perquè l'equip blaugrana promocioni la capital catalana quan jugui partits importants amb equips estrangers o al Camp Nou o a fora. Ara bé, encara no s'ha concretat com s'ha de fer aquesta promoció. És més, segons el tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Jordi William Carnes,el conveni amb el Barça no se signarà fins després de les eleccions del 22 de maig.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00