Sociedad

El Port de Tarragona obre un expedient a Repsol pel vessament de fuel del desembre

El conseller Recorder diu que s'ha d'aconseguir que la petroquímica, que és una font de riquesa per Tarragona, no sigui una font de problemes que es poden solucionar amb inversió

El vessament de finals de desembre de l'any passat va ser d'entre 5.000 i 15.000 litres de fuel

El Port de Tarragona ha obert un expedient sancionador a Repsol per l'abocament de fuel que es va produir a finals de desembre de 2010, segons ha explicat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, en comissió parlamentària.

Arran d'una pregunta de ICV-EUiA, ha recordat que l'abocament es va produir lluny de les aigües costaneres i que, per tant, depèn la Marina Mercant. Recoder ha sostingut que la Capitania Marítima de Tarragona també va iniciar un expedient sancionador el passat 16 de març, i ha assegurat que segueix en marxa l'interposat per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que segueix investigant les causes de l'abocament i està valorant quines actuacions portar a terme dintre de les seves competències.

"Tarragona té amb la petroquímica una font de riquesa, i s'ha de fer per tal que no sigui una font de problemes, que són solucionables amb inversió", ha afirmat el conseller, qui ha assegurat que segueix amb interès la indústria petroquímica tarragonina.

L'abocament va ser d'entre 5.000 i 15.000 litres de fuel i es va detectar a l'altura de Cap Salou, després d'una primera taca de 100 litres.

El conseller Lluís Recoder confirma l'expedient a REPSOL pel vessament de fuel

00:09

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20110427csrcsreco_3.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00