Economía y negocios

Duran Lleida: "L'Estat quadra el seu dèficit a costa de desequilibrar el dèficit de Catalunya"

CiU carrega contra l'executiu espanyol per l'atur i el dèficit. El president de la Generalitat, Artur Mas, culpa el govern de Zapatero de les xifres de desocupats

CiU carrega contra l'executiu espanyol per l'atur i el dèficit. D'una banda, Artur Mas ha responsabilitzat l'executiu espanyol de les xifres de l'atur, perquè diu que no fa les politiques laborals que la situació demana. De l'altra, l'home fort de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran Lleida, acusa el govern de Zapatero de quadrar els pressupostos a costa de Catalunya.

El fons de competitivitat, una vegada més, i el compliment del dèficit. Són els dos ingredients que CiU no ha volgut deixar de banda en el Consell Nacional que ha celebrat aquest dissabte a Barcelona.

Segons el portaveu de la federació nacionalista al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, qui té poder per estrènyer-se el cinturó i reduir el dèficit és l'Estat. En canvi, diu, aquest no compleix amb Catalunya amb els 1.450 milions que deu del fons de competitivitat i quadra els seus comptes a base d'escanyar el país.

Mas culpa el govern de Zapatero de les xifres d'atur

Sobre l'atur també se n'ha parlat, el president de la Generalitat i de CiU, Artur Mas, ha culpat el govern espanyol de les xifres rècord d'atur que es van conèixer aquest divendres. Segons Mas, és l'executiu de Zapatero qui té els instruments per canviar la tendència i impulsar les reformes necessàries per fer-ho.

En el Consell Nacional de CiU, que ha servit per ratificar les llistes per les eleccions municipals del 22 de maig, Mas també ha advertit que hi haurà joc brut durant la campanya perquè creu que se'ls intentarà presentar com la formació de les retallades que es vol carregar l'estat del benestar. Per Mas, l'estat del benestar no es preserva a base de pancartes al carrer ni demagògies al Parlament, ha dit, sinó que es preserva no malgastant els diners públics.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00