Sociedad

Només el 10% dels aliments està etiquetat per a celíacs

És el càlcul que fa l'Associació de Celíacs de Catalunya coincidint amb la celebració, aquest dissabte 21 de maig, del Dia mundial de la mateixa malaltia.

Només un de cada deu productes alimentaris que es pot trobar a un supermercat té una etiqueta que marca si porta gluten. Aquest és el càlcul que fa l'Associació de Celíacs de Catalunya coincidint amb la celebració, aquest dissabte 21 de maig, del Dia mundial de la mateixa malaltia.

Imatge d'arxiu de productes d'un supermercat.

A Catalunya una de cada 900 persones està diagnosticada com a celíaca, cosa que vol dir que pateix intolerància al gluten i ha de comprar per tant un menjar especial.

Matilde Torralba, presidenta de l'Associació de Celíacs de Catalunya calcula que només un 10% dels productes del supermercat estan etiquetats com cal i que, per tant, en la majoria dels casos, qui pateix la malaltia no pot saber amb certesa si pot consumir aquell producte. Demana, per solucionar-ho, col·laboració a la indústria agroalimentària.

Un dels problemes amb què es troben també, apunta Torralba, és el preu d'aquest menjar que acaba suposant un sobrecost de 1.500 euros anuals.

En la mateixa línea Joaquim Bransuela, propietari del primer supermercat de tot l'estat que ven únicament productes per celíacs apunta que el preu és en alguns casos inassumible i apunta a beneficis fiscals per intentar-ho resoldre.

L'associació ha presentat aquest dissabte un manifest amb aquestes reivindicacions, on s'inclou també la necessitat de diagnosticar al més aviat possible a les persones que pateixen la malaltia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00